Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Η VW επιθυμεί να συνδεθεί με McLaren και Red Bull!

Ελλάδα 15:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Η VW επιθυμεί να συνδεθεί με McLaren και Red Bull!

FORMULA 1

F1: Η VW επιθυμεί να συνδεθεί με McLaren και Red Bull!

FORMULA 1

Επανήλθαν στο προσκήνιο οι φήμες που θέλουν το VW group να ετοιμάζεται για δυναμική είσοδο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η απόφαση θα παρθεί, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της επόμενης εβδομάδας

Advertisement
Advertisement

Το ότι η VW επιθυμούσε διακαώς να μπει στον μαγικό κόσμο της F1 ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ εδώ και αρκετό καιρό. Πώς η Audi και η Porsche θα ήταν οι δύο βραχίονές της σε αυτήν την προσπάθεια επίσης. Φαίνεται, όμως, ότι έχει φτάσει επιτέλους η ώρα για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Buiseness Insider το οποίο αναμετέδωσε το Reuters, εντός της επόμενη εβδομάδας θα λάβει χώρα το διοικητικό συμβούλιο του γκρουπ. Εκεί θα αποφασιστούν και τα ακριβή βήματα με τα οποία οι Audi και Porsche θα εισέλθουν στο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια.

Η λύση που προκρίνεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι εκείνη της συνεργασίας Audi-McLaren και Porsche-Red Bull. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίον θα χτιστεί η κάθε μία συνεργασία φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικός.

Advertisement
Advertisement

McLaren-Audi;

Η Audi όλα δείχνουν ότι θα εξαγοράσει πλήρως την McLaren Automotive ενώ θα συνεργαστεί με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας, την McLaren Racing, μάλλον προμηθεύοντάς της κινητήρες. Οι συζητήσεις φαίνεται πώς έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον κύριο μέτοχο της McLaren την Mumtalakat holding να θέλει οπωσδήποτε να πουλήσει τον ζημιογόνο τομέα κατασκευής σπορ αυτοκινήτων.

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει και για πλήρη εξαγορά του αγωνιστικού τμήματος από την Audi. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας Zak Brown τις έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Advertisement

Η ομάδα από το Woking δεν κατασκευάζει η ίδια τις μονάδες ισχύος των μονοθεσίων της. Επιθυμεί, όμως, διακαώς να αποκτήσει status εργοστασιακής ομάδας. Μετά την αποτυχία του εγχειρήματός της με την Honda, η McLaren έχει προμηθευτεί κινητήρες τόσο από την Renault όσο και από την Mercedes. Η διαφαινόμενη συνεργασία της με την Audi θα την καταστήσει και πάλι ως αυτόνομη δύναμη στο grid.

Red Bull-Porsche;

Advertisement

Πιο συγκεχυμένα φαίνονται τα πράγματα σε αυτήν την περίπτωση. H Red Bull, μετά την αποχώρηση της Honda έχει ανακοινώσει πώς προτίθεται η ίδια να προχωρήσει σε κατασκευή δικής της μονάδας ισχύος. Ωστόσο, μία πιθανή συνεργασία με ένα μεγάλο όνομα όπως η Porsche φαντάζει κάτι παραπάνω από θελκτική.

Δεν είναι μόνο το όνομα που έχει η γερμανική φίρμα στον χώρο της σπορ αυτοκίνησης. Προμηθευόμενη τους κινητήρες της από την Porsche, η Red Bull θα αποφύγει τον πονοκέφαλο της κατασκευής ενός νέου τμήματος παραγωγής από το μηδέν. Το ερώτημα, φυσικά, είναι κατά πόσον ένας τέτοιος κινητήρας θα είναι άμεσα ανταγωνιστικός. Δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί, λοιπόν, το σενάριο μιας αρχικής συνεργασίας της Porsche με την Alpha Tauri. Όπως συνέβη και με την σύμπραξη Red Bull-Honda πριν από μερικά χρόνια.

Κοινή λογική

Advertisement

Το ότι η VW επιθυμεί να μπει στην F1 περισσότερο ως κατασκευαστής κινητήρων παρά ως αυτόνομη ομάδα υπαγορεύεται από την κοινή λογική. Αρχικά, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει μία νέα ομάδα για είσοδο στην F1 ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ! Και αυτό είναι μόνο για να της δοθεί άδεια συμμετοχής.

Συνεπώς είναι πολύ πιο λογικό να συνεργαστεί με δύο ομάδες που συμμετέχουν ήδη στο πρωτάθλημα, έχουν έτοιμες υποδομές και μεγάλη εμπειρία στον χώρο. Αναμφίβολα, όμως, μία πιθανή συνεργασία της VW με τα δύο αυτά μεγάλα ονόματα του grid θα ανεβάσει κατά πολύ την ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον στο σπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Viva Las Vegas!
F1: Ποιοι αγώνες κινδυνεύουν το 2023;
Θα εξαγοράσει η Audi τη McLaren;