Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;

FORMULA 1

F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;

FORMULA 1

Με την προθεσμία για την ανακοίνωση των συμμετοχών του επόμενου πρωταθλήματος να πλησιάζει, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε τρία  «νέα» ονόματα στο grid.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιούμε τα εισαγωγικά διότι και οι τρεις ομάδες συμμετέχουν ήδη στο πρωτάθλημα. Ωστόσο και οι τρεις, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία, θα τρέξουν το 2024 με διαφορετικά ονόματα από ότι φέτος.

Ξεκινούμε με την AlphaTauri της οποίας η μετονομασία -αλλά και η συνολικά διαφορετική της διάρθρωση- είχε γίνει γνωστή από την άνοιξη. Η junior team της Red Bull αλλάζει, λοιπόν, όνομα από το 2024 καθώς το συμβόλαιό της με την εταιρία ρούχων -συμφερόντων RB- AlphaTauri λήγει φέτος.

Advertisement
Advertisement

Η πιθανότερη νέα ονομασία της ομάδας θα είναι Racing Bulls με την προσθήκη των ονομάτων δύο νέων χορηγών της από τις ΗΠΑ τον τίτλο. Ο νέος CEO της ομάδας, Πέτερ Μπάϊερ δήλωσε: «Θα είναι ένα πλήρες rebranding της ομάδας. Αλλάζουμε όνομα, χορηγούς, σήμα, τα πάντα. Η απόφαση για το όνομα έχει παρθεί ήδη από τους μετόχους. Θα πρέπει να περιμένετε, όμως, λίγο ακόμη για την ανακοίνωσή του».

Η Audi προκαλεί δύο μετονομασίες

Ωστόσο η AlphaTauri δεν θα είναι η μόνη ομάδα με νέο όνομα από το 2024. Οι άλλες δύο αλλαγές αφορούν στην λήξη της συνεργασίας των Alfa Romeo και Sauber φέτος. Η ελβετική ομάδα θα επαναφέρει το δικό της όνομα με την προσθήκη, επίσης, των ονομάτων δύο χορηγών στον τίτλο.

Advertisement

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη. Με την ομάδα να μετονομάζεται σε Audi από το 2026, η Sauber θα τρέξει με το δικό της όνομα για τα δύο χρόνια που μεσολαβούν μέχρι τότε. Τελευταία φορά που υπήρξε το όνομα της Sauber στο grid ήταν το 2018, ως μέρος της Alfa Romeo Sauber.

Advertisement

Τέλος, η εξέλιξη αυτή στέλνει, όπως όλα δείχνουν, το όνομα της Alfa Romeo στην Haas. Πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο της Haas-AlfaRomeo, με την ιταλική εταιρία να δίνει το όνομά της στις PU της Ferrari που χρησιμοποιεί η αμερικανική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Liberty: Καινοτομία ή «πατάτα» το GP στο Βέγκας;
F1 GP Λας Βέγκας: Ο Φερστάπεν κατακτά και το Βέγκας (+video)
F1 GP Λας Βέγκας: Η μπίλια στον άσσο! (+video)