Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: Πρόταση στον Νιούι!

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Πρόταση στον Νιούι!

FORMULA 1

Aston Martin: Πρόταση στον Νιούι!

FORMULA 1

Λίγες ημέρες αφού έγινε γνωστή η πρόθεση της Aston Martin να αποσπάσει τους Νιούι-Φερστάπεν από την Red Bull, ήρθε και η πρώτη κίνηση της ομάδας του Λόρενς Στρολ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το motorsport.com ο Καναδός μεγιστάνας έχει προσφέρει ήδη συμβόλαιο στον ιδιοφυή τεχνικό διευθυντή των πρωταθλητών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα που θα κερδίσει ο Νιούι -εφόσον δεχτεί- θα τον θέσουν μεταξύ όχι των πιο ακριβοπληρωμένων τεχνικών αλλά οδηγών στο grid!

Φημολογείται ότι ο Νιούι εισπράττει περί τα 10 εκατομμύρια ετησίως από την Red Bull έπειτα από την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Εάν ο Βρετανός δεχτεί την προσφορά του Στρολ -και εφόσον επαληθευθούν οι πληροφορίες για την προσφορά που έγινε- τότε σίγουρα το ποσό αυτό τουλάχιστον θα διπλασιαστεί. Δηλαδή, ο Νιούι θα βγάζει λεφτά που θα είναι συγκρίσιμα με εκείνα των Χάμιλτον, Λεκλέρ και Αλόνσο.

Μπορεί η προσφορά του Στρολ να μοιάζει τρελή. Ωστόσο εάν αναλογιστούμε ότι ο Νιούι έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία της F1, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε γιατί δεν έβγαζε ήδη τόσα χρήματα!

Δύσκολος στόχος

Advertisement
Advertisement

Τα μονοθέσιο που έχει σχεδιάσει ο ιδιοφυής Βρετανός κερδίζουν σε τακτική βάση παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1992! Και παρά το όριο μπάτζετ που υπάρχει στην F1, η Aston Martin θα μπορεί να εντάξει τον Νιούι στα τρία κορυφαία στελέχη της, των οποίων οι αμοιβές εξαιρούνται από αυτό.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλές ομάδες έχουν προσπαθήσει να αποσπάσουν τον Νιούι στο παρελθόν. Ιδιαίτερα η Ferrari που από το 1995 έχει προσεγγίσει τον Βρετανό τρεις φορές! Ωστόσο πάντοτε η απάντηση του Νιούι ήταν αρνητική.

Ο κύριος λόγος για την άρνηση του Νιούι ήταν το ότι ήθελε να παραμείνει στην Αγγλία. Αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση της Aston Martin. Η έδρα της ομάδας είναι στο Σίλβερστοουν, λίγα χιλιόμετρα μόνο μακριά από το Μίλτον Κινς.

Advertisement

Ωστόσο ο Νιούι έχει δηλώσει πολλές φορές ότι είναι χαρούμενος στην Red Bull. Οι δεσμοί με την πρωταθλήτρια ομάδα είναι και συναισθηματικοί καθώς ο Νιούι ήταν από την αρχή του project μαζί με τους Χόρνερ, Μάρκο και Σία. Θα καταφέρει η Aston Martin να κάνει το μεγάλο μπαμ; Και εάν το καταφέρει, θα είναι, άραγε, η σειρά του Φερστάπεν για μία αντίστοιχη πρόταση;