Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)

FORMULA 1

Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)

FORMULA 1

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον ίδιο τον CEO της εταιρίας, Jim Farley – Σε λίγα λεπτά η Red Bull παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

Μετά από πολλά χρόνια (συγκεκριμένα από το 2004 και την εποχή της Jaguar και της Cosworth) η Ford επιστρέφει στην Formula 1.

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και πολλούς μήνες και εντάθηκαν ακόμη περισσότερο από την στιγμή που η Red Bull δεν τα βρήκε με την Porsche. Έτσι, η αυστριακή ομάδα θα έχει κινητήρες Ford από την σεζόν του 2026 που θα δούμε τα νέα μηχανικά σύνολα.

Η Red Bull έχει προχωρήσει αρκετά στην εξέλιξη μιας μονάδας ισχύος για το 2026 και είχε εκφράσει ανοιχτά την αναζήτηση ενός συνεργάτη- κατασκευαστή που θα παράσχει τεχνικές πληροφορίες και ενδεχομένως να φέρει το σήμα του έργου.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Ford να δεσμευτεί σε αγώνες Grand Prix χαιρετίστηκε από τον CEO της F1, Stefano Domenicali, ο οποίος προσχώρησε στην εταιρεία για την ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η Ford είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους κατασκευαστές στην ιστορία της F1, έχοντας κερδίσει 10 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 13 πρωταθλήματα οδηγών.

Όσο για την Honda το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει στην F1 με μία δική της ομάδα ή με ως προμηθευτής. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι επίσημο και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Advertisement

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, η οποία ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συντέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. «Η Ford επιστρέφει στην κορυφή του σπορ φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο.»

Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem δήλωσε: «Υπάρχουν λίγοι κατασκευαστές που έχουν μια τόσο περίφημη ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως η Ford, οπότε το να την βλέπεις να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 είναι κάτι το εξαιρετικό. Αυτό υπογραμμίζει περαιτέρω την επιτυχία των κανονισμών για τις μονάδες ισχύος του 2026 που έχουν στο πυρήνα τους τη δέσμευση για βιωσιμότητα και θέαμα. Φυσικά το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σπορ στις ΗΠΑ είναι σημαντικό για τη συνεχή ανάπτυξη της κορυφαίας σε όλο τον κόσμο κατηγορίας αγώνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Έντονο ενδιαφέρον για την F1
Domenicali: Μεγαλύτερος ο αντίκτυπος της F1 στο Vegas από ότι του Super Bowl!
F1: Λευκός καπνός!