FORMULA 1

Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!

FORMULA 1

Προστ: Ανίκανος ο Ρόσι!

FORMULA 1

Ο Αλέν Προστ… απασφάλισε εναντίον του απερχόμενου CEO της Alpine, Λοράν Ρόσι με αφορμή τις πρόσφατες ριζικές αλλαγές στην κορυφή της γαλλικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μεγάλη ιστορία με την Renault στην οποία ανήκει και η  Alpine. Έτρεξε για λογαριασμό της από το 1981 έως το 1983, πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα με κινητήρα Renault ενώ έχει εργαστεί για χρόνια ως τεχνικός της σύμβουλος μετά την απόσυρσή του από τις πίστες.

Κατά συνέπεια ο Προστ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει καλύτερα, ίσως, από τους περισσότερους τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας. Και δεν διστάζει να μιλήσει είτε για τις επιτυχίες είτε για τις αποτυχίες της.

Advertisement
Advertisement

Η Alpine περνάει μία περίοδο βαθιάς κρίσης τον τελευταίο καιρό. Οι Γάλλοι ήλπιζαν να είναι κυρίαρχοι στο midfield φέτος και είχαν βλέψεις για νίκες από το 2024. Ωστόσο όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά τα αποτελέσματα τους ήταν χειρότερα από πέρσι. Παράλληλα η Alpine είδε τόσο την Aston Martin όσο και την McLaren να την ξεπερνάνε άνετα στη διάρκεια της σεζόν.

Για τον Προστ, κύριος υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι ο πρώην CEO της Alpine, Λοράν Ρόσι. «Ο Ρόσι είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου Ντάνινγκ-Κρούγκερ. Ήταν ένας ανίκανος ηγέτης ο οποίος νόμιζε ότι μπορούσε να ξεπεράσει την ανεπάρκειά του φερόμενος υπεροπτικά και χωρίς ανθρωπιά στους υφισταμένους του!» δήλωσε ο Αλέν στην L’ Equipe.

Το εύκολο σπορ

Advertisement

Επιπλέον, ο Προστ μίλησε για ορισμένες… πρωτότυπες ιδέες που είχαν τα κορυφαία στελέχη της Renault σχετικά με την F1. «Ξέρετε πόσες φορές στην διάρκεια της καριέρας μου έχω ακούσει στους διαδρόμους των αρχηγείων της Renault ότι η F1 είναι ένα απλό σπορ, το οποίο κάποιος μπορεί να το τρέξει και από το σπίτι του; Αυτή η λογική οδήγησε στον διορισμό του Ρόσι. Οι 18 μήνες στους οποίους ήταν επικεφαλής έκοψαν το momentum της ομάδας που χτίζαμε από το 2016. Ο Ρόσι πίστευε ότι είχε καταλάβει τα πάντα από την αρχή» υπογράμμισε ο Προστ.

Advertisement

Ο Προστ γνωρίζει καλά το πόσο μη αποδοτική είναι η ενασχόληση μεγάλων οργανισμών όπως η Renault με την F1, όταν η γραφειοκρατία προσπαθεί να αναλάβει τα ηνία. «Εάν δείτε τις ομάδες που έχουν κερδίσει τα τελευταία 30 χρόνια θα παρατηρήσετε απλές και ευέλικτες δομές. Τρεις ή τέσσερις ισχυρές προσωπικότητες σε συνδυασμό με έναν πρωταθλητή οδηγό» σημείωσε ο Γάλλος.

Παρά ταύτα ο Προστ αγαπάει ακόμη τη Renault. Και πιστεύει ότι στο τέλος η Alpine θα τα καταφέρει. «Με στενοχωρεί αυτή η κατάσταση. Αυτή η ομάδα αξίζει καλύτερα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει» δήλωσε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι Σάφναουερ και Περμέιν από την Alpine!
F1 GP Βελγίου: Οι κρίσιμες στροφές (+video)
F1 GP Βελγίου: Σε άλλο επίπεδο (+video)