Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλισον: Ακόμη πεινασμένος για νίκες ο Χάμιλτον!

Ελλάδα 1:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλισον: Ακόμη πεινασμένος για νίκες ο Χάμιλτον!

FORMULA 1

Άλισον: Ακόμη πεινασμένος για νίκες ο Χάμιλτον!

FORMULA 1

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes διαβεβαίωσε ότι η θέληση του επτάκις πρωταθλητή για νίκες έχει παραμείνει αμετάβλητη παρά τις δύο δύσκολες τελευταίες σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Από το 2022, οπότε και είχαμε τους νέους κανονισμούς για τα μονοθέσια με ground-effect, η Mercedes δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Το γεγονός αυτό έδωσε τέλος στη μεγαλύτερη νικηφόρα περίοδο στην ιστορία της F1. Από το 2014 έως το 2020 ο Χάμιλτον είχε κατακτήσει 6 πρωταθλήματα οδηγών. Σε κάθε μία από αυτές τις σεζόν η ομάδα του Βρετανού κατέκτησε κι εκείνη το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes θα έπαιρνε το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημά της το 2021, την χρονιά κατά την οποίαν ο Χάμιλτον εκθρονίστηκε από τον Φερστάπεν. Μπορεί το πλήγμα του 2021 να ήταν μεγάλο για τον Χάμιλτον. Ωστόσο οι δύο επόμενες σεζόν ήταν ακόμη χειρότερες. Ο Χάμιλτον πέρασε τις δύο τελευταίες χρονιές χωρίς νίκη!

Παρά ταύτα ο Λιούις παραμένει το ίδιο ανταγωνιστικός ενώ η επιθυμία του για νίκες δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Αυτό ισχυρίζεται, τουλάχιστον, ο Τζέιμς Άλισον.

Advertisement

«Πιστεύω ότι θα δυσκολευόσασταν να βρείτε έναν οδηγό στο grid χωρίς κίνητρο. Και όσο πιο επιτυχημένος είναι ένας οδηγός τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η “παθολογική” ανάγκη του για νίκες. Στην περίπτωση του Λιούις αυτή βρίσκεται στον πυρήνα του χαρακτήρα του» δήλωσε ο Άλισον.

Advertisement

Ο Βρετανός παραδέχτηκε, όμως, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το μονοθέσιο που θα έχει στη διάθεσή του ο Χάμιλτον φέτος. «Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Λιούις έχει μεγάλο κίνητρο για να επανέλθει στις νίκες. Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως, από τον εξοπλισμό που θα του δώσουμε. Εκείνος είχε ανέκαθεν την ικανότητα» υπογράμμισε ο Άλισον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull
Η ανεκτίμητη αγωνιστική συλλογή του Χάμιλτον! (+video)
Χάμιλτον: Ορκισμένος εργένης!