Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ανεκτίμητη αγωνιστική συλλογή του Χάμιλτον! (+video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ανεκτίμητη αγωνιστική συλλογή του Χάμιλτον! (+video)

ΝΕΑ

Η ανεκτίμητη αγωνιστική συλλογή του Χάμιλτον! (+video)

ΝΕΑ

Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μουσείο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά όλα τα αυτοκίνητα είναι προς πώληση.

Advertisement
Advertisement

Κάθε λάτρης του αυτοκινήτου θα εκτιμήσει τη συλλογή Hamilton, μιας πλούσιας αγωνιστικής κληρονομιάς, που ξεκίνησε το 1948.

Ανήκει στον Ντάνκαν Χάμιλτον, έναν Βρετανό οδηγό αγώνων και νικητή στον εμβληματικό αγώνα 24 Hours of Le Mans. Η συλλογή διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα αυτοκινήτων, που εκτείνεται σε διάφορες εποχές και στυλ, από αγώνες ράλι μέχρι υπεραυτοκίνητα και σπάνια αγωνιστικά.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν το εμβληματικό Caros Science World Rally Car, ένα Rover SD1 World Rally Car και ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο F1.

Advertisement
Advertisement

Η συλλογή περιλαμβάνει μια ειδική Aston Martin DB4GT Zagato και μια τροποποιημένη McLaren 720S της Pi Carbon με αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Advertisement

Ο εκθεσιακός χώρος φιλοξενεί επίσης με περηφάνια ένα NASCAR που φοράει τα χρώματα του Jimmy Johnson. Άλλες εκλεκτές παρουσίες που τραβούν την προσοχή είναι μια GT1 Corvette, το αυτοκίνητο BLANCPAIN Endurance του Βαλεντίνο Ρόσι με την υπογραφή του θρύλου του Moto GP και διάφορα άλλα σαγηνευτικά οχήματα.

Advertisement

Η συλλογή φιλοξενεί ακόμη και το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC), το οποίο είναι ένα Aston Martin Vantage GTE, και ένα από τα 53 Jaguar XJR 15 του Τιφ Νίντελ από μια εποχή που τα βραβεία ήταν… κάτι παραπάνω για τους οδηγούς αγώνων.

Ακόμη και αυτοκίνητα από το άλλο άκρο του φάσματος, όπως το Tom Walkinshaw Rover Vitesse που έτρεξε στο Nurburgring το 1985, βρίσκονται στη συλλογή, αλλά και μια Porsche 962 που έτρεξε επί ιαπωνικού εδάφους.

Advertisement

Ο εγγονός του Ντάνκαν Χάμιλτον, ο Άρτσι, εξέφρασε περηφάνια για την αξιοσημείωτη ιστορία αγώνων της οικογένειας. Τα αγαπημένα του αυτοκίνητα είναι η McLaren 720S και η Silk Cut Jaguar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Χάμιλτον: Δεν θα με ενδιέφερε να κερδίσω με την Red Bull
Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!