Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

FORMULA 1

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

FORMULA 1

Η κεφαλή του μαγικού κόσμου της Formula 1 αλλάζει πρόσωπο το 2021, με τον Chase Carey να παραδίδει τη σκυτάλη στο ρόλο του CEO στον Stefano Domenicali!

Advertisement
Advertisement

Ήταν γνωστό εδώ και μήνες πως ο Αμερικανός που τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε το βαρύ φορτίο της μετάβασης της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην εποχή της Liberty Media, θα περιοριζόταν στο ρόλο του προέδρου από την επόμενη χρονιά. Αναζητούσαμε όμως το διάδοχό του.

Ενώ αρχικά φαβορί για αυτή τη θέση φερόταν ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, διάφοροι λόγοι οδήγησαν στο να ατονήσει αυτό το σενάριο. Και τώρα, λίγο μετά την υπογραφή της νέας Συμφωνίας Ομονοίας και από τις δέκα ομάδες, εξέλιξη που διασφαλίζει το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Formula 1, έχουμε επιτέλους εξελίξεις.

Διάφορες έγκυρες πηγές, με πρώτη αυτή του Racefans.net και του Dieter Rencken, αποκάλυψαν οριστική συμφωνία με τον Domenicali, που κάνει την επιστροφή-έκπληξη στο σπορ.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο 55χρονος σήμερα Ιταλός, αναρριχήθηκε εντός του οργανισμού της Scuderia Ferrari, αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας του 2007, όταν και αποχώρησε ο Jean Todt. Υπό τη δική του καθοδήγηση οι κόκκινοι πήραν τους τελευταίους τους τίτλους (2007 στους οδηγούς και 2008 στους κατασκευαστές).

domenicali_stella_alonso1000x600

Ωστόσο, τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένα, έτσι το 2014 αποχώρησε από τη Ferrari, διανύοντας όμως έκτοτε μία αξιοπρόσεκτη πορεία. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Audi και παράλληλα ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής της κομισιόν της FIA για αγώνες μονοθεσίων.

Advertisement

Δύο χρόνια μετά, στις 15 Μαρτίου του 2016, ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του στο ρόλο του CEO της Lamborghini Automobili, αντί του Stephan Winkelmann. Brand που φημολογείται πως πλέον είναι προς πώληση από το VW Group.

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τα παραπάνω, πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνο του έλευσή της. Όσο για την πρώτη αντίδραση στα paddock, κρίνεται άκρως θετική αφού στο τιμόνι του σπορ μπαίνει ένας άνθρωπος με γνώση του τι εστί Formula 1 και που παράλληλα, χαίρει εκτίμησης από την πλειοψηφία των εμπλεκόμενων στο σπορ.

Advertisement

Styria20-Mercedes-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Γερμανός νευρολόγος δηλώνει απαισιόδοξος για τον Schumacher

Τι πρέπει να αλλάξει στη Ferrari;

Advertisement

Το F1 Vlog του χάους του Μουτζέλο