Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Coupe;

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα λέγατε για μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Coupe;

ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για μια Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Coupe;

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo, επανασχεδίασε την Giulia αλλά δεν έχει στα πλάνα της τη δημιουργία και coupe έκδοσης του μοντέλου. Ωστόσο, κάποιοι που θα ήθελαν κάτι τέτοιο δημιουργούν και παρουσιάζουν τη δική τους σχεδιαστική εντύπωση.

Advertisement
Advertisement

Με τη Giulia, η Alfa Romeo επανήλθε δυναμικά στη μεσαία κατηγορία οχημάτων και παρουσιάστηκε ως ένας αξιόλογος εμπορικός ανταγωνιστής των αντίστοιχων γερμανικών μοντέλων.

Με την έκδοση Quadrifoglio, η ιταλική εταιρεία έδειξε ότι δεν έχει ξεχάσει την ικανότητά της να δημιουργεί οχήματα σπορ επιδόσεων. Επιπλέον, με την επί της ουσίας χρησιμοποίηση και πάλι του τετράφυλλου τριφυλλιού επανέφερε μνήμες τού περιελθόντος, τότε που τα μοντέλα τής Alfa Romeo δεν είχαν αντίπαλο σε επιδόσεις και σχεδίαση.

Η τετράθυρη Giulia Quadrifoglio έχει V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μέγιστης ισχύος 510 ίππων και μέγιστης ροπής 600 Nm, απόδοση που την φέρνει απέναντι στην BMW M3 και τη Mercedes-AMG C63. Μόνο που τα δύο γερμανικά μοντέλα διατίθενται και σε coupé εκδοχή (M4 και προσεχώς CLE 63, αντίστοιχα), κάτι που δεν ισχύει για την «Ιταλίδα».

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός αντιμετωπίζεται ως έλλειψη από τους φανατικούς φίλους τής Alfa Romeo οι οποίοι έχουν συνδέσει την ονομασία Quadrifoglio και με αυτού του τύπου το αμάξωμα. Η εταιρεία, εξαρχής δεν είχε στο επιχειρηματικό πλάνο της τη δημιουργία ενός coupé οχήματος λόγω κόστους. Συνεπώς, όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο απογοητεύτηκαν.

Πάντως, δεν χάνουν την πίστη τους και δεν στερούνται δημιουργικότητας, Ένας από αυτούς είναι και ο χρήστης μέσου κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία «sugardesign_1» ο οποίος δημιούργησε σε υπολογιστή και ανήρτησε στον λογαριασμό του σε αυτό φωτογραφίες για το πώς θα ήθελε να είναι σχεδιαστικά η Giulia Quadrifoglio Coupé.

Advertisement

Το επιχειρηματικό σχέδιο τού Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η Alfa Romeo, προβλέπει ότι η επόμενη γενιά τής Giulia θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Το ίδιο θα ισχύει και την Giulia Quadrifoglio η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί από το 2025 και έπειτα.

Advertisement

Οι πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα κάνουν λόγο ότι -χάρη στην ηλεκτροκίνηση- η μέγιστη ισχύ της θα μπορεί να φτάνει ως και τους 1.000 ίππους! Ποιος ξέρει, ίσως τότε το νέο μοντέλο να διατίθεται και σε coupé εκδοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Alfa Romeo Giulia: Ηλεκτρική και με 1.000 άλογα!
Το πρώτο teaser για το supercar της Alfa Romeo (+video)
Επιτέλους: Αυτή είναι η Alfa Romeo που θέλουμε!