Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Αudi Q4 e-tron: High-end τεχνολογία και υψηλή πολυτέλεια

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi Q4 e-tron: High-end τεχνολογία και υψηλή πολυτέλεια

Audi 2021-1

Αudi Q4 e-tron: High-end τεχνολογία και υψηλή πολυτέλεια

Audi 2021-1

Το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV της Audi αναδεικνύει όχι μόνο την στιλιστική υπεροχή της εταιρίας αλλά και το πλούσιο τεχνολογικό της υπόβαθρο με μία πληθώρα προηγμένων συστημάτων για την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η Audi μπαίνει πλέον στην πιο δυναμική φάση της ηλεκτρικής της εποχής, παρουσιάζοντας το Q4 e-tron, ένα αυτοκίνητο που πέρα από την ελκυστική του εμφάνιση διαθέτει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνολογίες και πολυτέλεια για τους επιβάτες. Πιστή στην φιλοσοφία της να συνδυάζει το υψηλό design με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία κάθε εποχής, η Audi φέρνει και στα compact ηλεκτρικά SUV την λάμψη ενός premium προϊόντος με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η σχεδιαστική και τεχνολογική υπεροχή του νέου Q4 e-tron γίνεται αντιληπτή σε δεκάδες σημεία του αυτοκινήτου. Όπως για παράδειγμα στους προβολείς LED Matrix, οι οποίοι φωτίζουν τον δρόμο χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Στο πίσω μέρος, μια λωρίδα φωτός συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους, έχοντας και αυτά την δική τους φωτιστική “υπογραφή” με διάφορα μοτίβα που σχηματίζουν.

Το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων βασίζεται σε μία μεγάλη οθόνη 11,6 ιντσών. Τo Audi Q4 e-tron προσφέρει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία στον χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro.

Advertisement

Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τα δημόσια σημεία φόρτισης έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδρομή χωρίς το άγχος της αυτονομίας.

Ένα ακόμα σύστημα που εντυπωσιάζει στο νέο Q4 e-tron είναι το head up display με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτή η οθόνη, που βρίσκεται στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία.

Advertisement

Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα πολύ εξελιγμένο τιμόνι με ιδιαίτερο σχεδιασμό και πολύ πρωτοποριακές λειτουργίες. Αποτελείται από δύο διπλές ακτίνες με τις επάνω να διαθέτουν επιφάνειες αφής σε εμφάνιση piano black με φωτιζόμενες λειτουργικές περιοχές που υποδεικνύουν τα αντίστοιχα ενεργά κουμπιά.

Advertisement

Τα κουμπιά αυτά δεν αντιδρούν μόνο στην πίεση αλλά και στο σύρσιμο, κάνοντας την εμπειρία επικοινωνίας με τα μενού του συστήματος MMI πολύ πιο φιλική, αντίστοιχη με εκείνη που γνωρίζουμε από τα smartphones.

Πέρα από όλα τα άλλα, η Audi φροντίζει και για την ηχητική απόλαυση των επιβατών. Για το ηχοσύστημα υπεύθυνη είναι η Sonos η οποία έκανε ειδική μελέτη για την Audi. Περιλαμβάνει οκτακάναλο ενισχυτή και Dolby surround ηχείο μαζί με εγκατάσταση ηχείων ανάλογα το μοντέλο και το επίπεδο εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Ένα σαλόνι από το μέλλον
Με νέα ονομασία και +30 ίππους το πισωκίνητο Audi R8
Audi Q4 e-tron: Νέα στάνταρ στα premium ηλεκτρικά SUV