Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Νέα στάνταρ στα premium ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 17:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Νέα στάνταρ στα premium ηλεκτρικά SUV

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Νέα στάνταρ στα premium ηλεκτρικά SUV

Audi 2021-1

Mε την παρουσίαση του νέου Q4 e-tron η Audi βάζει τον πήχη στα νέα ηλεκτρικά συμπαγή SUV, παρουσιάζοντας δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου με εκπληκτικό στιλ, μοντέρνα σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα και πολυτέλεια και ένα πλούσιο ηλεκτρικό τεχνολογικό υπόβαθρο υψηλής απόδοσης και εξαιρετικής αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση για την Αudi έχει ήδη ξεκινήσει από καιρό, με την γερμανική εταιρία να είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές εταιρίες που παρουσίασαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ευρείας παραγωγής. Με την έναρξη της παραγωγής των νέων Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron η γερμανική εταιρία μπαίνει και στην κατηγορία των compact SUV, στοχεύοντας με μεγάλες αξιώσεις ένα πιο ευρύ κοινό που θέλει να κάνει την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα όμορφα και λειτουργικά αυτοκίνητα τα οποία συνδυάζουν όλες τις παραδοσιακές αξίες της Audi σε ότι αφορά το design και την εξονυχιστική προσοχή στην λεπτομέρεια, μαζί με ένα κορυφαίο σύνολο τεχνολογιών, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση όσο και με συστήματα ψηφιακής διασύνδεσης και υποβοήθησης του οδηγού.

To δυναμικό αμάξωμα, με την εντυπωσιακή μάσκα και το πολύ έντονο πίσω τμήμα δημιουργούν ένα σχήμα που επιβάλλεται στον δρόμο, ξεχωρίζοντας παράλληλα ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από την αισθητική της AudiO σπορ χαρακτήρας τονίζεται από τις αναλογίες του αμαξώματος, με τους μικρούς προβόλους, τους μεγάλους τροχούς, τα φαρδιά μετατρόχια και τους τονισμένους θόλους των φτερών.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιαστικά αμάξωμα, τα δύο SUV προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό, υψηλό επίπεδο καθημερινής χρηστικότητας και ισχυρή ενεργειακή απόδοση στην οδήγηση και τη φόρτιση.

Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, επιτυγχάνουν αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) και οι κορυφαίες εκδόσεις προσφέρουν ισχύ 299 PS (220 kW) και ηλεκτρική τετρακίνηση. Η προαιρετική head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, προσθέτει μια πρωτοποριακή λειτουργική καινοτομία.

Advertisement

Με εντυπωσιακό design, εξοπλισμένα με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και απόλυτα χρηστικά στην καθημερινότητα, τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron προσφέρουν συναρπαστική οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων. Και τα δύο μοντέλα είναι εξαιρετικά ευρύχωρα στο εσωτερικό και προσφέρουν πρωτοποριακές λύσεις στον έλεγχο, τον χειρισμό, τις οθόνες και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Advertisement

Το σαλόνι είναι μία ακόμα επίδειξη υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής τελειότητας από την Αudi, δημιουργώντας ένα πολυτελές περιβάλλον με πληθώρα τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Από τα highlights των νέων μοντέλων είναι το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ νέας γενιάς, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η δυνατότητα φωνητικών εντολών αλλά και ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις head up display Με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Η καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας ποικίλλει από 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο) για το Q4 35 e-tron, έως 77 (82) kWh για τη μεγάλη μπαταρία στα Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro.

Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, υλοποιώντας ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Η μέγιστη ισχύς 299 PS (220 kW), εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες φορτίζεται αρκετή ενέργεια σε μόλις 10’, για διάνυση περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (για το πισωκίνητο Q4 40 e-tron).

Αναλυτικά, οι τιμές για την κάθε έκδοση ισχύος είναι οι ακόλουθες χωρίς ή και με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

ΜΟΝΤΕΛΟ   Ισχύς
(kW)
  Ισχύς
(
PS)
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
   
Q4 e-tron 35 125 170 44.900 € 5.432 € 39.469 €
Q4 e-tron 40 150 204 52.100 € 6.000 € 46.100 €
Q4 e-tron 50 quattro 220 299 58.450 € 6.000 € 52.450 €

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Ποιότητα και τεχνολογία στο maximum
Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Η premium ηλεκτροκίνηση στα SUV
Audi Q4 e-tron – Q4 Sportback e-tron: Καινοτόμες λύσεις για οδηγική απόλαυση