Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέα ονομασία και +30 ίππους το πισωκίνητο Audi R8

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με νέα ονομασία και +30 ίππους το πισωκίνητο Audi R8

ΝΕΑ

Με νέα ονομασία και +30 ίππους το πισωκίνητο Audi R8

ΝΕΑ

Το νέο R8 Performance, είναι η αποχαιρετιστήρια έκδοση του supercar της Audi που έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς, απόδοση 570 ίππων και επιδόσεις αντίστοιχες των προσδοκιών.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία έκδοση του Audi R8 έχει τις σχετικές αναβαθμίσεις για να καταχωρείται ως μοντέλο του 2022, ανανεώνοντας την παρουσία του στη γκάμα της Γερμανικής εταιρείας.

Προφανώς και για όσους ασχολούνται με το μοντέλο, δεν έχουν κάτι πραγματικά νέο να δουν, μια και η ίδια έκδοση ήταν πρωτίστως γνωστή ως R8 V10 RWD. Τώρα λοιπόν ονομάζεται R8 Performance RWD και παρά το γεγονός πως σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ελάχιστες αλλαγές που έχει υποστεί το μοντέλο έχουν ως στόχο την κορυφαία θέση στη γκάμα του μοντέλου- αλλά και της Audi συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων που είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η Lamborghini Huracan παραμένει πίσω από τα καθίσματα των δύο επιβατών αλλά τώρα αποδίδει 570 ίππους και 550,5 Nm ροπής. Με τα νέα δεδομένα που ορίζουν οι επιπλέον 30 ίπποι, αναβαθμισμένες παρουσιάζονται και οι επιδόσεις του μοντέλου που πλέον χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Η τελική του ταχύτητα είναι 328 χλμ./ώρα.

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου S tronic με επτά σχέσεις και καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τόσο οι κουπέ όσο και οι κάμπριο εκδόσεις του R8 εξακολουθούν να ζυγίζουν 1590 και 1695 κιλά– όσο και πριν. Το νέο στοιχείο για το R8 Performance RWD είναι μια προαιρετική ρύθμιση στην υποβοήθηση του τιμονιού που «παρέχει ακόμη πιο ακριβείς αντιδράσεις» στις στροφές, ενώ στις χαμηλές ταχύτητες διευκολύνει τους ελιγμούς.

Advertisement

Η απόδοση RWD είναι πανομοιότυπη με την τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου, ενώ στον εξοπλισμό του βρίσκουμε τις νέες ζάντες αλουμινίου με διπλές ακτίνες, τα δερμάτινα καθίσματα με Nappa, η ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών και το Virtual Cockpit της. Οι παραγγελίες για το R8 Performance RWD θα ξεκινήσουν στη Βρετανία από τις 21 Οκτωβρίου, με τιμές που θα ξεκινούν από 149.300 ευρώ για το coupe και 159.600 ευρώ για το cabrio.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Νέα στάνταρ στα premium ηλεκτρικά SUV
Volvo : Ξεκινά η παραγωγή του C40 Recharge στη Γάνδη
Audi R8 LMS GT3 Evo II: Ο νέος κατακτητής της πίστας

 

 

Advertisement