Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Volkswagen ID. Buzz και ως Porsche Renndienst

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Volkswagen ID. Buzz και ως Porsche Renndienst

ΝΕΑ

To Volkswagen ID. Buzz και ως Porsche Renndienst

ΝΕΑ

Το Volkswagen ID. Buzz θεωρείται η σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής «Κλούβας» Τ1 αλλά και του διαδόχου του Τ2. Τα τελευταία είναι ένας «συνδετικός κρίκος» και με την Porsche και την ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Ποιος ο λόγος να υπάρχει το λογότυπο της Porsche στο ID. Buzz; Και γιατί το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν και επιβατικό ενός όγκου μοντέλο διατίθεται με το συγκεκριμένο έντονο και εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα;

Η απάντηση «κρύβεται» στην αγωνιστική ιστορία της Porsche. Δεν αφορά στα αυτοκίνητα με τα οποία συμμετείχε και κέρδιζε στις πίστες ή στους δρόμους αλλά σε έναν «αφανή ήρωα» της διαδικασίας: Στα οχήματα που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα αγωνιστικά, τα ανταλλακτικά που απαιτούνταν γι’ αυτά και τους μηχανικούς που υποστήριζαν τα σέρβις.

Η Porsche χρειαζόταν ένα πρακτικό και ανθεκτικό βαν για να μεταφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό στο απαιτητικό πρόγραμμα των αγώνων. Αυτά δεν ήταν άλλα από τα Volkswagen Typ T1 και Typ T2. Η χρησιμοποίησή τους ξεκίνησε το 1954, με τη συμμετοχή της στον θρυλικό αγώνα «Mille Miglia», και συνεχίστηκε ως και τη δεκαετία του 1970, με το T2.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές τα «ταπεινά» Volkswagen, τα οποία έφεραν την ονομασία «Renndienst» («Αγωνιστικό σέρβις»), φωτογραφίζονταν πλάι στα κορυφαία αγωνιστικά τής Porsche, αποτελώντας έναν παράξενο συνδυασμό, αλλά επιβεβαιώνοντας τη χρησιμότητα και την επιτυχία καθενός από αυτά στον ρόλο που είχαν να διαδραματίσουν.

Για να απαντήσουμε στην αρχική ερώτηση, θα αναφέρουμε ότι η Porsche Δανίας δημιούργησε μια ειδική έκδοση του ID. Buzz για να τιμήσει τα 75 χρόνια από την παρουσίαση της 356, του πρώτου μοντέλου της.

Advertisement

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της εκεί αντιπροσωπείας πήραν οκτώ οχήματα του μοντέλου, έβαψαν το αμάξωμά τους στο κόκκινο χρώμα που είχαν συνήθως τα οχήματα σέρβις των αγωνιστικών ομάδων και θα τα χρησιμοποιήσουν ως έκθεμα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς για τους επετειακούς εορτασμούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche γιορτάζει τα 75 της (+video)
Η VW επιταχύνει την εξέλιξη του επταθέσιου ID. Buzz
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Porsche 911