Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX30

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX30

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo EX30

ΝΕΑ

Έπειτα από το νέο EX90, το μεγάλο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV, η Volvo προετοιμάζει το «άλλο άκρο» της γκάμας της το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται EX30 και αναμένεται να παρουσιαστεί στις 15 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια της Volvo να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη μετατροπή της σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030 και έπειτα συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό, όπως φαίνεται από τις πληροφορίες που υπάρχουν.

Έτσι, έπειτα από το καινούργιο EX90 (αρχική φωτογραφία), το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η σουηδική εταιρεία έχει στα σχέδιά της το επόμενο νέο μοντέλο της, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φυσικά.

Πρόκειται για το EX30, ένα SUV που θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις από τα XC40 Recharge και C40 Recharge και θα αποτελεί το «εισαγωγικό» μοντέλο της γκάμας της.

Πλατφόρμα «SEA» («Sustainable Experience Architecture»).

Advertisement
Advertisement

Η βάση του θα είναι η πλατφόρμα «SEA» («Sustainable Experience Architecture») που έχει δημιουργήσει η Geely και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στο Polestar 4, το νέο crossover μοντέλο αυτής, καθώς και στο νέο smart #1. Η αισθητική τού αμαξώματός τού EX30 αναμένεται να έχει στοιχεία τόσο από το EX90 όσο και από τα XC40 Recharge και C40 Recharge και θα είναι άμεσος ανταγωνιστής της Mercedes-Benz EQA αλλά και του Jeep Avenger.

Σύμφωνα με τη Volvo, το νέο μοντέλο της θα διαθέτει κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας και άνεσης για την κατηγορία του αλλά θα απευθύνεται σε συγκριτικά νεαρότερους σε ηλικία υποψήφιους αγοραστές, είτε είναι ήδη πελάτες της είτε καινούργιους.

Volvo C40 Recharge.

Μάλιστα, τους προσδιορίζει σε όσους ανήκουν στη λεγόμενη «Γενιά Ζ», δηλαδή αυτούς που γεννήθηκαν στα τέλη τής δεκαετίας τού 1990 και στις αρχές του 2000. Όπως έγινε γνωστό, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό τού EX30 θα είναι ανακυκλωμένα σε μεγάλο βαθμό.

Advertisement

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα είναι και οικονομικά πιο προσιτό και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου που έχει θέσει η εταιρεία και αφορά στο να έχει συνολικές ετήσιες πωλήσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίων οχημάτων από τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε και έπειτα, εκ των οποίων τα μισά να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Smart #1.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τις μπαταρίες του ή την ισχύ του. Με δεδομένο το τι ισχύει στο Polestar 4 ή στο smart #1, οι πρώτες θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον αυτές των 68 kWh. Για την απόδοσή του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ο ένας ηλεκτροκινητήρας των 272 ίππων είτε η διάταξη των δύο ηλεκτροκινητήρων, μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 428 ίππων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το νέο Volvo EX90 στην Ελλάδα;
Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge
Η Volvo Car Hellas και η ElpeFuture συνεργάζονται στρατηγικά

Advertisement