Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο Volvo EX90 θα έχει και βασική έκδοση

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volvo EX90 θα έχει και βασική έκδοση

Mobility

Το νέο Volvo EX90 θα έχει και βασική έκδοση

Mobility

Η αρθρωτή πλατφόρμα του νέου ηλεκτρικού SUV της Volvo, εκτός της έκδοσης υψηλών επιδόσεων, θα υποστηρίζει επίσης και μια με έναν κινητήρα και δύο θέσεις επιβατών λιγότερες.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Volvo παρουσίασε το νέο της μοντέλο πριν από δύο μήνες περίπου, μας έδειξε μόνο την 7θέσια έκδοση στη δυνατότερή της εκδοχή.

Θεωρείται παραπάνω από βέβαιη όμως, η παρουσίαση και μιας ακόμα έκδοσης του μοντέλου που θα είναι πενταθέσια και θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα. Η διαφορετικές αυτές εκδόσεις, είναι εφικτές με τη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει η αρθρωτή πλατφόρμα SPA2, η οποία χρησιμοποιείται και στο Polestar 3. Στην πενταθέσια αυτή διαμόρφωση με το μονό ηλεκτροκινητήρα, το EX90 θα είναι πισωκίνητο και φυσικά, οικονομικά πιο προσιτό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν για το μοντέλο, είναι στις προθέσεις της Volvo να προσφερθεί ως πολύ καλά εξοπλισμένο και με τιμή που θα ξεκινά κάτω από το «όριο» των 80.000 ευρώ. Το μοντέλο που σε πρώτη φάση αναμένεται να παράγεται στην Κίνα, μέσα στο 2024, όταν θα είναι έτοιμη η γραμμή παραγωγής στο Ridgeville, θα αρχίσει να συναρμολογείται και στις ΗΠΑ, κρατώντας έτσι δύο γραμμές παραγωγής από τις οποίες θα προκύπτουν αυτοκίνητα και των δύο διαμορφώσεων αναφορικά με τη μεταφορική ικανότητα σε αριθμό επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volvo EX90
Διάκριση στο IIHS crash test για το Volvo XC40 (+video)
Το πρώτο teaser για το supercar της Alfa Romeo (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement