Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge

Ελλάδα 11:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge

ΝΕΑ

Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge

ΝΕΑ

Η Volvo, συνεχίζει να βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των μπαταριών στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της και τα XC40 Recharge και C40 Recharge θα επωφεληθούν από την αναβάθμισή τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τη Volvo, τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα θα έχουν πλέον μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και θα φορτίζουν τις μπαταρίες τους ταχύτερα από πριν. Η αναβάθμιση στην αυτονομία αφορά τόσο στις δικίνητες εκδόσεις των XC40 Recharge και C40 Recharge όσο και στις τετρακίνητες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο XC40 Recharge Pure Electric P6, με τον έναν ηλεκτροκινητήρα, η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του αυξήθηκε στα 460 χλμ. (από τα 423 χλμ.). Στην αντίστοιχη έκδοση του C40 Recharge Pure Electric P6 αυτή φτάνει πλέον τα 476 χλμ. (από τα 437 χλμ.).

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τις τετρακίνητες εκδοχές τους (Recharge Pure Electric P8), η μέγιστη θεωρητική αυτονομία στο XC40 φτάνει τα 502 χλμ. (από τα 437 χλμ.) ενώ στο C40 τα 508 χλμ. (από τα 449 χλμ.). Οι αλλαγές αφορούν μόνο στην αυτονομία και όχι στη μέγιστη απόδοση τους (σημ.: 231 ίπποι στις δικίνητες και 408 ίπποι στις τετρακίνητες).

H σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τετρακίνητες εκδοχές των δύο μοντέλων της θα εφοδιάζονται πλέον με μπαταρίες μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας η οποία θα φτάνει τις 82 kWh (ονομαστική, 78 kWh η πραγματική). Μέχρι τώρα, αυτές είχαν ονομαστική χωρητικότητα 78 kWh και πραγματική 75 kWh.

Advertisement

Επιπλέον, τα τετρακίνητα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge θα μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή έως 200 kW. Σε αυτή τη περίπτωση, η Volvo ανακοινώνει ότι η πλήρωση των μπαταριών τους από το 10%-80% διαρκεί 27 λεπτά της ώρας, δηλαδή είναι κατά 10 λεπτά της ώρας συντομότερη. Στις δικίνητες εκδόσεις τους δεν υπάρχει αντίστοιχη αλλαγή, συνεπώς θα εξακολουθούν να μπορούν να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή έως 150 kW.

Advertisement

Εκπρόσωπος της Volvo ανακοίνωσε ότι οι έχουν ξεκινήσει ήδη οι παραγγελίες για τα αναβαθμισμένα XC40 Recharge και C40 Recharge αλλά η παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο. Η διάθεσή τους στη αγορά αναμένεται να αρχίσει από το φθινόπωρο του 2023. Αυτό συμβαίνει επειδή προέχει η κατασκευή των ήδη υπαρχουσών παραγγελιών, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα και στην παραγωγή τού καινούργιου EX90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι νέο ετοιμάζει η Volvo;
Η Volvo Cars ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Accelerating to Zero
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volvo EX90

Advertisement