Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon αναλυτικά!

Ελλάδα 3:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon αναλυτικά!

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του ολοκαίνουριου Hyundai Bayon αναλυτικά!

ΑΓΟΡΑ

Το νέο compact crossover της Hyundai είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές του.

Advertisement
Advertisement

Στη γνωστοποίηση των αναλυτικών τιμών του ολοκαίνουριου compact crossover, Bayon, προχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai. Το μοντέλο έχει σύγχρονη εμφάνιση, διακρίνεται για την πρακτικότητά του και εφοδιάζεται με προηγμένες τεχνολογίες.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Hyundai στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης, το Bayon  συνιστά ένα καθαρόαιμο crossover που προορίζεται για νέες οικογένειες και έχει σημαία την πρακτικότητα και τις προσιτές τιμές του.

Πώς θα το προφέρετε; «Μπέι ον», αντλώντας την ονομασία του από το  τουριστικό θέρετρο Bayonne, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Διαστάσεις και εξωτερική σχεδίαση

Με μήκος 4.180 χλστ., ύψος 1.500 και πλάτος 1.775 και το μεταξόνιο 2.580 υπόσχεται άκοπες μετακινήσεις εντός της αστικής ζούγκλας. Οι μικρές του διαστάσεις δεν λειτουργούν εις βάρος της άνεσης, για την οποία φροντίζει το μεταξόνιο των 2.580 χλστ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 411 λίτρα, 37 περισσότερα από το επίσης compact, Hyundai Kona. O χώρος των ποδιών για τους εμπρός και πίσω επιβάτες είναι 1.072 και 882 mm αντίστοιχα.

Το τελευταίο έχει κληροδοτήσει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία στο Bayon με ενδεικτικότερα τα αιχμηρά φώτα ημέρας LED (στάνταρ) στο μπροστινό μέρος, στα όρια καπούμάσκας. Πιο κάτω υπάρχουν μεγάλες εσοχές με ενσωματωμένους τους κεντρικούς προβολείς (είτε Full LED είτε τεχνολογίας Projection), αλλά και μια ευμεγέθης μάσκα που χαρίζουν στο B-SUV ένα σπορτίφ λουκ.

Advertisement

Για την περαιτέρω ενίσχυση του τελευταίου φροντίζουν και οι έντονες γραμμώσεις στο προφίλ, ενώ ξεχωριστή νότα προσφέρουν οι 15άρες ζάντες αλουμινίου (στάνταρ 17”).

Advertisement

Στο πίσω μέρος δεσπόζoυν τα φώτα (full LED) σε σχήμα “>”ενωμένα με μια οριζόντια LED λωρίδα. Πρόκειται για ένα σχεδιαστικό μοτίβο ανάλογο με αυτό του νέου i20.  Επιβλητικότητα εκπέμπει και η μαύρη γυάλινη επένδυση πάνω στην οποία εδρεύει το λογότυπο της Hyundai. Προαιρετικά προσφέρεται διχρωμία, ενώ από τον βασικό εξοπλισμό τοποθετούνται ράγες οροφής. Σημειώνεται πως συνολικά υπάρχουν 9 αποχρώσεις.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό έμφαση έχει δοθεί στην ψηψιοποίηση με αιχμή του δόρατος τις δύο ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων – αμφότερες διαγωνίου 10,25”. Σημειώνεται πως η στάνταρ κεντρική οθόνη είναι 8,0”.

Advertisement

Προσφέρεται LED ατμοσφαιρικός φωτισμός, διατίθενται θερμαινόμενα καθίσματα, 3 θύρες USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, σύστημα συνδεσιμότητας BlueLink με Last Mile Navigation και Push notifications, για συνεχή ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου, ακόμα και αν βρίσκεστε στο… σπίτι σας.

Συστήματα ασφαλείας

Ένα από τα ατού του μοντέλου είναι και η ενσωμάτωση της μεγάλης ομπρέλας συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης SmartSense που απαρτίζεται από τις παρακάτω τεχνολογίες.

Lane Keeping Assist, Lane Following Assist, Navigation-based Smart Cruise Control, Intelligent Speed Limit Assist, High Beam Assist, Forward Collision-Avoidance Assist, με εντοπισμό πεζών και ποδηλατών, Driver Attention Warning, Leading Vehicle Departure Alert, Rear Occupant Alert, Blind-Spot Collision Warning, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Warning, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Parking Assist.

Κινητήρες

Στο πεδίο των κινητήρων, στην κορυφή δεσπόζει ένας ήπια υβριδικός 1.000αρης τούρμπο (T-GDi) ισχύος120, που συνδυάζεται είτε με το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο 6iMT, είτε με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Το ίδιο μοτέρ διατίθεται και σε έκδοση ισχύος 100 PS (απλό μηχανικό 6 σχέσεων ή 7DCT), με την 48βολτη τεχνολογία να είναι προαιρετική (6 iMT ή 6DCT).

Το Hyundai Bayon συνιστά το πρώτο SUV της Hyundai με τεχνολογία Rev Matching. Αυτό συγχρονίζει τις στροφές του 1.000 TGDI με το κιβώτιο είτε για πιο βελούδινα είτε για πιο σπορ κατεβάσματα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία συναντάται στα ισχυρά μοντέλα της Hyundai, όπως είναι το i30 N Fastback. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 1,0 lt κινητήρας επωφελείται και από την τεχνολογία CVVD (Διαρκώς μεταβαλλόμενη διάρκεια βύθισης βαλβίδων), για την οποία μπορείτε να μάθετε τα πάντα εδώ.

Στη βάση της κινητήριας γκάμας υπάρχει ένας 1.200αρης απόδοσης 84 PS, αποκλειστικά με χειροκίνητο των 5 σχέσεων.

Τέλος, το μοντέλο προσφέρεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Exclusive, Premium και Distinctive.

Exclusive

Premium (επιπλέον της Exlusive, με πρόσθετο κόστος 800 ευρώ)

Distinctive

Η τιμή εκκίνησης του Hyundai Bayon είναι 15.790 ευρώ και αφορά την έκδοση Exclusive με τον 1.200αρη ατμοσφαιρικό των 84 PS. Ακολουθούν αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα στοιχεία για τα νέα Hyundai Ioniq 6 & Ioniq 7
Γιγαντιαία επένδυση της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ
Hyundai Ioniq 5: Τι μπορείτε να φορτίσετε με την μπαταρία του