Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιγαντιαία επένδυση της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιγαντιαία επένδυση της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Γιγαντιαία επένδυση της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Στόχος του ομίλου είναι ν’ αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης και των κυψελών καυσίμου υδρογόνου – Hyundai και Kia συνεργάζονται από κοινού με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Επένδυση-μαμούθ από τον όμιλο Hyundai Motor, με φόντο την επιτάχυνση της μετάβασης στο καθεστώς της ηλεκτροκίνησης και  την ανάδειξή του σε ηγέτιδα δύναμη στις νέες τεχνολογίες.

Όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, ο όμιλος Hyundai Motor Group, που περιλαμβάνει τις Hyundai και Kia, μέχρι το 2025 θα έχει υλοποιήσει μια επένδυση 7,4 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, για την παραγωγή μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων, την ενίσχυση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, αλλά και την εξέλιξη λύσεων που αφορούν την «έξυπνη» κινητικότητα.

Παράλληλα, θα ενδυναμωθεί σημαντικά η προϊοντική ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, εστιάζοντας στις τεχνολογίες μελλοντικής κινητικότητας, όπου η ηλεκτροκίνηση και οι τεχνολογίες κυψελών καυσίμου θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Advertisement
Advertisement

«Βασικός πυλώνας στη μεταμόρφωση της Kia είναι η μετάβαση από τα θερμικά μοτέρ στην ηλεκτροκίνηση. Με τη στρατηγική επένδυσή μας στις ΗΠΑ, η οποία αφορά και την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, κάνουμε ένα τεράστιο βήμα ώστε να ηγηθούμε στην αγορά των ηλεκτρικών, αλλά και να ενισχύσουμε τις οικονομίες των χωρών όπου επιχειρούμε», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Kia, Sean Yoon.

Στόχος τόσο της Kia όσο και της Hyundai είναι να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των Αμερικανών οδηγών και στο πλαίσιο αυτό, ήδη από του χρόνου θα λανσάρουν καινούρια ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

Advertisement

«Η Hyundai Motor Group ανυπομονεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλους επιχειρηματικούς συνεργάτες, ώστε να επεκτείνει το οικοσύστημα παραγωγής καθαρής ενέργειας από υδρογόνο. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια κοινωνία υδρογόνου, δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για ένα βιώσιμο μέλλον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΔΤ του Hyundai Motor Group.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο όμιλος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας, για τη συνεργασία πάνω στην καινοτομία και παγκόσμια επέκταση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Μέρος του τελευταίου ήταν η εγκατάσταση σχετικής τεχνολογίας σταθμών σε πολλά σημεία των ΗΠΑ και το λανσάρισμα του SUV Nexo.

Advertisement

Λίγο αργότερα, μέσα στο έτος, σειρά θα πάρει σειρά η παρουσίαση του πρότζεκτ που αφορά την εμπορευματοποίηση των φορτηγών υδρογόνου, ενώ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η εδραίωση του Hyundai Motor Group στο πεδίο της ρομποτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai i20 N: Αντίστροφη μέτρηση (video)
Ήρθε στην Ελλάδα τo καυτό Hyundai i20 N των 204 ίππων
Το Hyundai Ioniq 6 ετοιμάζεται για το 2022

Advertisement