Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Google

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Google

ΝΕΑ

Η Volvo εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Google

ΝΕΑ

Η  συνεργασία της εταιρείας με την Google ενισχύει περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός Volvo επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους.

Advertisement
Advertisement

Με βελτιωμένη συνδεσιμότητα εξοπλίζει η Volvo τα XC60, S90, V90 και V90 Cross Country. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω της ενσωμάτωσης του νέου της συστήματος πολυμέσων, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω ο τρόπος με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός Volvo επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους.

Η Volvo συνιστά την πρώτη εταιρεία που προχωρά σε συμμαχία με την Google, εστιάζοντας στον εμπλουτισμό του συστήματος πολυμέσων των μοντέλων της με εφαρμογές της Google. Το πρώτο αυτοκίνητο που επωφελείτο από το σύστημα ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό XC40.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, προκειμένου να παρέχει στους πελάτες της μια εμπειρία παρεμφερή με εκείνη που απολαμβάνουν μέσω των smartphones τους, η Volvo λανσάρει το πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών “Digital Services”, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα της που ενσωματώνουν το σύστημα infotainment που βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google ενισχύουν τη λειτουργικότητα του συστήματος πολυμέσων, μέσω του Google Assistant που περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, να ακούσουν μουσική ή και να στείλουν μηνύματα χωρίς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Advertisement

Διευκόλυνση παρέχει και το Google Maps το οποίο παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στον οδηγό να ενημερώνονται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσει, ενώ λαμβάνει πληροφορίες και για εναλλακτικές διαδρομές

Πέρα από το σύστημα infotainment, τα XC60, S90, V90 και Cross Country αναβαθμίζονται και μέσω της τελευταίας γενιάς δέσμης συστημάτων υποβοήθησης ADAS, ενώ ενσωματώνουν ραντάρ, κάμερες και ultrasonic αισθητήρες οι οποίοι ενισχύουν καθοριστικά την παρεχόμενη ασφάλεια.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως στρατηγικός στόχος της Volvo είναι μέχρι το 2030 να συνιστά αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία, με τα μοντέλα της να διατίθενται αμιγώς online.

Διαβάστε επίσης:
Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα
C40: Αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό της Volvo
Volvo Personal Service: Επέκταση σε περισσότερα σημεία

Advertisement