Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λανθάνουσα ανανέωση για την BMW 6

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λανθάνουσα ανανέωση για την BMW 6

ΝΕΑ

Λανθάνουσα ανανέωση για την BMW 6

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως στο Ντιτρόιτ θα παρουσιάσει την ανανεωμένη Σειρά 6 καθώς και την ισχυρότερη M6.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Στο πλαίσιο μίας καθιερωμένης ανανέωσης, η BMW προχωρά σε ένα τυπικό facelift με τις αλλαγές να περνούν μάλλον απαρατήρητες και να επικεντρώνονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, στο LED περίγραμμα που υπάρχει στα μπροστινά φωτιστικά σώματα και στις λιγότερες μπάρες (9 από 10) που της μάσκας. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέοι χρωματικοί συνδυασμοί, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αμάξωμα όπου έχουν προστεθεί νέες εξωτερικές βαφές (οι Glacier Silver, Cashmere Silver, Mediterranean Blue και Melbourne Red).

Advertisement
Advertisement

Η ανανέωση αφορά και στους τρεις τύπους αμαξωμάτων (Coupe, Convertible, Gran Coupe), συμπεριλαμβανομένου και των πανίσχυρων Μ6 εκδόσεων. Οι βασικές εξακύλινδρες εκδόσεις έχουν 18άρες ζάντες, οι V8 19άρες, ενώ προαιρετικά υπάρχουν και 20άρες. Αλλαγές στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν με την γκάμα να ξεκινά από την 640i με τον εξακύλινδρο τρίλιτρο από 320 PS. Ενδιάμεσα βρίσκεται η 650i με τον V8, ενώ στην κορυφή οι εκδόσεις M6 με τον ίδιο αναβαθμισμένο κινητήρα των 4,4 lt και τα διπλά turbo χρειάζεται μόλις 4,2 sec για το 0-100 με τελική να φτάνει τα 305 km/h (στην M Coupe με το πακέτο M Driver).

Με επιπλέον κόστος, όλες οι εκδόσεις κινητήρων (συμπεριλαμβανομένων και των ντίζελ) συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης xDrive που μπορεί να προσθέτει 75 kg αλλά εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση και επιτάχυνση από στάση. Όπως είπαμε η ανανεωμένη Σειρά 6 θα κάνει πρεμιέρα αρχές Ιανουαρίου, στην αμερικανική έκθεση, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο πρώτο τετράμηνο του 2015.

Advertisement

Advertisement