Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo XC60 Recharge: Ισχυρό και με χαμηλή κατανάλωση

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC60 Recharge: Ισχυρό και με χαμηλή κατανάλωση

Volvo

Volvo XC60 Recharge: Ισχυρό και με χαμηλή κατανάλωση

Volvo

Η επαναφορτιζόμενη εκδοχή του μεσαίου SUV της Volvo παράγει έως και 390 άλογα, φέρει χαμηλή κατανάλωση και ενσωματώνει προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Με μεγάλα «ατού» το κομψό design, τα πλούσια επίπεδα εξοπλισμού, τις προηγμένες τεχνολογίες και φυσικά την ασφάλεια, το Volvo XC60 αποτελεί μια από τις ελκυστικές επιλογές στην κατηγορία των μεσαίων SUV.

Στα παραπάνω, αδιαπραγμάτευτα, χαρακτηριστικά προστίθενται και τρία επιπλέον στοιχεία που είναι ιδιαίτερα επιθυμητά στους σύγχρονους οδηγούς: Οι ισχυρές επιδόσεις, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και οι μειωμένοι ρύποι.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση

Αυτά ικανοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις plugin υβριδικές εκδόσεις του Volvo XC40, T6 και Τ8 Twin Engine. Αμφότερες είναι τετρακίνητες (AWD) και τροφοδοτούνται από έναν 4κύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση (Τ6) αποδίδει 253 ps και στη δεύτερη (Τ8) 300 ps.

Τα 4κύλινδρα μοτέρ συνεργάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 65 kW, μ’ αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς ν’ αντιστοιχεί σε 340 ps και 390 ps, στις εκδόσεις T6 και T8 αντίστοιχα. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης, αυτή διενεργείται μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου (8-speed Geartronic™ automatic transmission).

Advertisement

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Volvo XC60 Recharge, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,9 sec στην έκδοση T6, σε 5,5 sec στην Τ8, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 χλμ./ώρα – με την εταιρεία να έχει αδιαπραγμάτευτο στόχο την ασφάλεια των επιβαινόντων οικογενειών.

Advertisement

Το ηλεκτρικό μοτέρ του… επαναφορτιζόμενου μεσαίου μοντέλου των Σουηδών τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11,6 kWh, η οποία επιτρέπει στο plug-in υβριδικό Volvo να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά -χωρίς να χάσει σταγόνα βενζίνης – για απόσταση 50-48 χλμ., βάσει NEDC. Η συγκεκριμένη αυτονομία κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική κατά τις καθημερινές σας μετακινήσεις εντός του αστικού περιβάλλοντος, απαλλάσσοντάς σας από αλλεπάλληλες φορτίσεις. Αναφορικά με τις εκπομπές CO2, αυτές περιορίζονται στα 54 – 64 g/km.

Παράλληλα, οι γονείς θα… εξοπλιστούν με χαμόγελα, γεγονός που απορρέει από τις διαστάσεις του μοντέλου και την επακόλουθη ευρυχωρία που επικρατεί στο εσωτερικό. Ειδικότερα, το Volvo XC60 φέρει μήκος 4,688 μ., ύψος 1,658, πλάτος 1,902 μ., ενώ το μήκος του μεταξονίου αποτυπώνεται σε 2,856 μ. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν χώρο για τα πόδια τους που αντιστοιχεί σε 1.055 mm, ενώ άνετες μετακινήσεις θα απολαύσουν και οι πίσω επιβάτες, χάρη στα 965 διαθέσιμα mm. Το μοντέλο παίρνει υψηλό βαθμό και κατά την περιήγηση στην εξοχή, καθώς η απόσταση των 216 mm από το έδαφος σηματοδοτεί την απρόσκοπτη αποφυγή των κακοτεχνιών χωρίς να «πληγώσετε» το αυτοκίνητό σας.

Advertisement

Εκδόσεις εξοπλισμού

Το Volvo XC60 Recharge διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: Την RDesign που προσδίδει ένα σπορτίφ χαρακτήρα στον μοντέλο, καθώς και την Inscription για όσους λατρεύουν το… εκλεπτυσμένο “στιλ” και την κομψότητα.

Η πρώτη, μεταξύ άλλων, διαθέτει ζάντες των 19 ιντσών με διπλές 5 ακτίνες (Matt Black, Diamond Cut), μάσκα RDesign, σπορ δερμάτινο τιμόνι 3 ακτινών με ασημί διακοσμητικό, πεντάλ R-Design, σπορ καθίσματα από δέρμα Nappa/ Ύφασμα Open Grid και εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Metal Mesh από αλουμίνιο.

Περί έκδοσης Inscription ο λόγος, το… κομψό πορτραίτο συνθέτουν οι ζάντες των 19 ιντσών με 10 ακτίνες (Black, Diamon Cut), οι προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος, η μάσκα Inscription και η χρωμιωμένη διακοσμητική επένδυση στις πόρτες με λογότυπο “Recharge”. Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα καθίσματα Comfort από δέρμα Mortiz, ο επιλογέας ταχυτήτων από κρύσταλλο Orrefors, οι διακοσμητικές επιφάνειες από ξύλο Driftwood, τα υφασμάτινα ταπέτα και το δερμάτινο τιμόνι.

Προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης

Όσον αφορά τις προηγμένες τεχνολογίες, οι Σουηδοί δεν έχουν αποκλίνει από το DNA τους, ενσωματώνοντας μια πληθώρα συστημάτων που εξυπηρετούν την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού.

Αμφότερες οι εκδόσεις ενσωματώνουν Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (Navigation Pro), Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert), Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, Cruise Control, Hill Descent Control (Σύστημα υποβοήθησης κατάβασης, Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα) και Stop/Start.

Ακόμη, ανάμεσα στον πλούσιο εξοπλισμό, διατίθενται Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, Lane Keeping Aid (Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας), SIPS – Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης) και Φώτα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος EBL.

Σημειώνεται πως κάθε νέο Volvo μοντέλο συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Μάθετε τα πάντα για το Volvo XC60 Recharge, πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Volvo XC90 Recharge: Με χαμηλή κατανάλωση και κορυφαίες τεχνολογίες

Οι φορτιστές των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών της Volvo