Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Οι φορτιστές των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών της Volvo

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι φορτιστές των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών της Volvo

Volvo

Οι φορτιστές των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών της Volvo

Volvo

Το Wallbox ή Σταθμός Φόρτισης Οχημάτων προσφέρει μειωμένο χρόνο φόρτισης κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την χρήση ηλεκτρικών αλλά και plug-in οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

H εγκατάσταση γίνεται στο σπίτι του κατόχου του αυτοκινήτου και δεν περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Wallbox είναι ο επιτοίχιος φορτιστής, που μεσολαβεί ανάμεσα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και την πρίζα της οικίας, και φροντίζει να πραγματοποιείται με ασφάλεια η φόρτιση του οχήματος.

Ειδικότερα, το Wallbox είναι ένα κουτί υψηλής φόρτισης που εγκαθίσταται στον τοίχο του σπιτιού, του εσωτερικού χώρου στάθμευσης ή στο σημείο που συνήθως παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός και προσφέρει μέγιστη ισχύ φόρτισης έως 11 kW. Για να φορτιστεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ένα προαιρετικό Wallbox, αρκεί μόνο να συνδέσετε το καλώδιο φόρτισης με την υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου και αμέσως φορτίζει. Χρησιμοποιώντας το Wallbox, μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας έως 11 kW, ή το plug-in υβριδικό / Twin Engine σας έως 3,5 kW.

Advertisement
Advertisement

Το Wallbox περιλαμβάνει ενσωματωμένη θήκη καλωδίων καθώς και καλώδιο φόρτισης 5 μέτρων. Μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν τοίχο σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους κοντά στο σημείο στάθμευσης του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μία βάση για να εγκαταστήσετε το Wallbox εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη επιφάνεια τοίχου. Για να ελέγχετε καλύτερα την διαδικασία φόρτισης, αλλά και περισσότερη πρακτικότητα, η συσκευή διαθέτει μία εφαρμογή σύνδεσης μέσω Wi-Fi που καθιστά δυνατή τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή ή tablet για να δείτε την κατάσταση φόρτισης ή να προγραμματίσετε τη φόρτιση, μεταξύ άλλων. Το ιστορικό των προηγούμενων… ανεφοδιασμών αποθηκεύεται επίσης.

Advertisement

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wallbox για να φορτίσετε έως και 32 Α σε τρεις φάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό υποστηρίζεται από το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού σας. Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη φόρτιση που έχει το αυτοκίνητο από την αρχή. Ο φωτισμός LED στο μπροστινό μέρος του Wallbox ανάβει σε διάφορα χρώματα για να δείξει (για παράδειγμα) την κατάσταση φόρτισης.

Τα χαρακτηριστικά του Wallbox της Volvo

  • Αδιάβροχο σύμφωνα με την ταξινόμηση IP44.
  • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: -25 ° C έως 40 ° C.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υψόμετρο έως 2000 μέτρα.
  • Λειτουργία σύνδεσης μέσω Wi-Fi που, μεταξύ άλλων, καθιστά δυνατή την προβολή της κατάστασης φόρτισης και τον προγραμματισμό της φόρτισης χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή ή tablet.
  • Φωτισμός LED που ανάβει σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με την κατάσταση του Wallbox.
  • Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Παρμπρίζ Volvo: Πώς θωρακίζει τους επιβάτες

Η Volvo σχεδιάζει δικό της ηλεκτροκινητήρα

Volvo: Βελτίωση και αναβάθμιση μέσω της Polestar