Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Volvo

Volvo: Καινοτομεί και στην παιδική ασφάλεια

Volvo

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Volvo έχει διενεργήσει αμέτρητες ενδελεχείς έρευνες για τη θωράκιση των παιδιών, αντλώντας ασυναγώνιστη γνώση. Οι απαρχές της κατασκευής των ιδιαίτερα προηγμένων παιδικών καθισμάτων της Volvo εντοπίζονται το 1964.

Advertisement
Advertisement

Με θεμελιώδη στόχο της τη θωράκιση των επιβατών, η Volvo έχει αφιερώσει αμέτρητες εργατοώρες στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που εγγυώνται την ασφάλεια.

Οι ατελείωτες, επίμονες έρευνες των επιβατών έχουν αποδώσει, με τη Volvo να δρέπει τους καρπούς των κόπων της και ν’ αναδεικνύεται στη μάρκα- συνώνυμο της ασφάλειας. Η τελευταία, μάλιστα, δεν περιορίζεται στον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά επεκτείνεται και στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Η Volvo είναι πάντα πρωτοπόρος στην καινοτομία για την παιδική ασφάλεια. Η προσέγγισή της βασίζεται στην έρευνα για την ασφάλεια που διεξάγεται σε πραγματικές συνθήκες και στην πρόθυμη κατανόηση των αναγκών τόσο του οδηγού και του συνοδηγού, όσο και των αναγκών των παιδιών τους.

Advertisement
Advertisement

Πολύτιμοι επιβάτες

H Volvo βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στο πεδίο της παιδικής ασφάλειας, ήδη από το 1964, όταν ξεκίνησε πρώτη να δοκιμάζει παιδικά καθίσματα στραμμένα προς τα πίσω, βελτιώνοντας συνεχώς την ασφάλεια, την ευκολία χρήσης και – επίσης σημαντικό – την άνεση για τα παιδιά όταν ταξιδεύουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο Volvo.

Advertisement

Σχεδιάστηκαν για την πραγματική ζωή

Η ξεχωριστή προσέγγιση στην παιδική ασφάλεια περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την εκτέλεση δοκιμών που βασίζονται σε αληθινές συνθήκες κυκλοφορίας. Αυτό επιτρέπει στη Volvo να παρακολουθεί προσεκτικά το πώς κάθε παιδικό κάθισμα συμπεριφέρεται στο πραγματικό περιβάλλον ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια να προσαρμόζει αναλόγως τη σχεδίασή της.

Advertisement

Ως αποτέλεσμα που έχει προκύψει από την έρευνά της, η σουηδική εταιρεία συνιστά θερμά ότι παιδιά μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών πρέπει να κάθονται στραμμένα προς τα πίσω.

Το όραμα στη Volvo είναι ότι κάνεις επιβάτης ενός νέου μοντέλου της δεν θα τραυματίζεται σοβαρά ή θα χάνει τη ζωή του.

Παιδική ασφάλεια στο εμπρός κάθισμα

Advertisement

Οι οδηγίες της Volvo για τη χρήση του αερόσακου συνοδηγού για τα παιδιά έχουν ανανεωθεί, χάρη στην πρόοδο που έχει γίνει στην τεχνολογία αερόσακων τα τελευταία χρόνια. Πλέον, διατηρεί μια νέα οδηγία ασφαλείας για παιδιά που μετακινούνται στο κάθισμα του συνοδηγού αυτοκινήτων της Volvo.

Παιδικά καθίσματα

Τα παιδικά της καθίσματα συνδυάζουν όλη τη γνώση της για την ασφάλεια με όμορφη σκανδιναβική σχεδίαση. Διαθέτουν επένδυση που αποτελείται κατά 80% από φυσικό μαλλί που αναπνέει και είναι τα πιο άνετα παιδικά καθίσματα που φτιάχτηκαν ποτέ.

Η Volvo παραινεί τους οδηγούς να προστατέψουν ό,τι είναι σημαντικό για εκείνους με τα παιδικά καθίσματά της.

Όταν η Volvo άρχισε να καινοτομεί και στην ασφάλεια των παιδιών

1964 – Η Volvo δοκιμάζει το πρώτο πρωτότυπο παιδικού καθίσματος παγκοσμίως

1967 – Κατασκευάζει το πρώτο κάθισμα αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε για την παιδική ασφάλεια

1972 – Το πρώτο παιδικό κάθισμα στραμμένο προς τα πίσω στην αυτοκινητοβιομηχανία

1978 – Μια παγκόσμια πρωτιά από τη Volvo: Το βοηθητικό παιδικό κάθισμα

1990 –  Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά: To ενσωματωμένο βοηθητικό παιδικό κάθισμα

1995 – Ενσωματωμένα βοηθητικά καθίσματα για τις εξωτερικές θέσεις

2007 – Παγκόσμια πρωτιά: Το ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα δύο σταδίων

2019 – Η Volvo ενσωματώνει μια περιστροφική λειτουργία που επιτρέπει στον γονιό να στρέψει το παιδικό κάθισμα κατά 90 μοίρες προς την πόρτα, καθιστώντας εύκολη την τοποθέτηση και ασφάλιση του παιδιού του.

Διαβάστε περισσότερα για την παιδική ασφάλεια της Volvo εδώ

Διαβάστε επίσης:

Volvo XC90 Recharge: Με χαμηλή κατανάλωση και κορυφαίες τεχνολογίες

Παρμπρίζ Volvo: Πώς θωρακίζει τους επιβάτες

Η Volvo σχεδιάζει δικό της ηλεκτροκινητήρα