Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volvo σχεδιάζει δικό της ηλεκτροκινητήρα

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volvo σχεδιάζει δικό της ηλεκτροκινητήρα

Mobility

Η Volvo σχεδιάζει δικό της ηλεκτροκινητήρα

Mobility

Στην εξέλιξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα κατασκευάζεται από την ίδια στις εγκαταστάσεις της προχωρά η Volvo.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι των μελλοντικών σχεδίων κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας με την Volvo να αποκαλύπτει επίσημα πως έχει στα πλάνα της την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από την ίδια.

Η εξέλιξη του ηλεκτροκινητήρα αποτελεί μέρος μιας σημαντικής επένδυσης η οποία έχει σαν στόχο την ανάπτυξη της κατάλληλης τεχνολογίας για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Volvo. H σουηδική εταιρία που σήμερα ελέγχεται από την κινεζική Geely εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο ειδικά για την εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων στην Σαγκάη, διευρύνοντας το διεθνές δίκτυο έρευνας και εξέλιξης του ομίλου Geely.

volvo electric

Advertisement
Advertisement

Η έναρξη των εργασιών στο νέο εργαστήριο έγινε τον προηγούμενο μήνα και σε πρώτη φάση η έρευνα θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικά όσο και σε υβριδικά μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα SPA 2 της Volvo. Η εξέλιξη θα γίνει σε συνεργασία με το αντίστοιχο εργαστήριο στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την εξέλιξη μπαταριών από τα εργαστήρια σε Κίνα και Σουηδία.

Η λογική πίσω από την ανάπτυξη κινητήρων που θα κατασκευάζονται in-house από την ίδια την εταιρία συνδέεται άμεσα και με την δυνατότητα που θα δώσει κάτι τέτοιο στους τεχνικούς να βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων αλλά και όλων των επιμέρους στοιχείων των ηλεκτρικών μονάδων των μελλοντικών Volvo. Η νέα επένδυση αναμένεται πως θα φέρει τη Volvo πιο κοντά στο στόχο της ανάπτυξης των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων στο 50% των συνολικών της πωλήσεων έως το 2025.

volvo electric

Advertisement

Διαβάστε επίσης

H Volvo ετοιμάζει ένα νέο μικρότερο ηλεκτρικό SUV

Advertisement

Επίσημη παρουσίαση για το Lynk&Co 01

Έτοιμο για παραγωγή το Polestar Precept Concept

 

Advertisement