Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Όλες οι εκδόσεις του Volvo XC90

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλες οι εκδόσεις του Volvo XC90

Volvo

Όλες οι εκδόσεις του Volvo XC90

Volvo

Η ναυαρχίδα της Volvo υπόσχεται άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις για κάθε οικογένεια, ενώ ενσωματώνει μια πληθώρα προηγμένων συστημάτων που διευκολύνουν τις μετακινήσεις των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

 

Το 7θεσιο, οικογενειακό SUV της Volvo, XC90, συνιστά τη ναυαρχίδα της εταιρείας και ένα μοντέλο που ενσαρκώνει τον φιλοσοφικό πυρήνα της για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, ξεχωρίζει για το κομψό του design, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, και τους αποδοτικούς κινητήρες.

Το XC90 φέρει μήκος 4,953 μ., ύψος 1.771 μ., πλάτος 2,008, ενώ το μεταξόνιό του αντιστοιχεί σε 2.984 μ. Οι εν λόγω διαστάσεις επιτρέπουν σε οδηγό και συνοδηγό να απολαμβάνουν χώρο για τα πόδια τους που ξεπερνά το ένα μέτρο (1038 mm), ενώ ανάλογη είναι η άνεση και για τους επιβάτες τόσο της 2ης όσο και της 3ης σειράς940 mm και 811 mm αντίστοιχα. Όσον αφορά την χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ αυτή φτάνει τα 680 λίτρα.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo διαθέτει το μοντέλο στην ελληνική αγορά σε τρεις (3) εκδόσεις κινητήρων, ικανοποιώντας τόσο τους οπαδούς των θερμικών μοτέρ (βενζίνης-πετρελαίου) όσο και εκείνους που αναζητούν την εξοικονόμηση καυσίμου, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, μέσω μιας Plugin υβριδικής έκδοσης. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο, και φέρουν τετρακίνηση.

To Volvo XC90, όπως όλα τα μοντέλα της εταιρείας, συνοδεύεται από 5 χρόνια εγγύηση και οδική βοήθεια Volvo Assistance.

Advertisement

Αναλυτικά οι κινητήρες του Volvo XC90

Πετρέλαιο: B5 AWD 2.0 (235 hp) Αυτόματο 7-θέσιο

Advertisement

Περιγραφή τύπου κινητήρα: 4-κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου, mild hybrid

Κατανάλωση καυσίμου (Μικτή): 6.5 – 7.6 l/100 km

Εκπομπές CO2 (Μικτή): 171 – 199 g/km

Advertisement

Ροπή: 480 Nm

Βενζίνη: B6 AWD 2.0 (300 hp) Αυτόματο 7-θέσιο

Περιγραφή τύπου κινητήρα: 4-κύλινδρος κινητήρας με διπλή υπερτροφοδότηση

Κατανάλωση καυσίμου (Μικτή): 8.5 – 9.8 l/100 km

Εκπομπές CO2 (Μικτή): 193 – 223 g/km

Ροπή: 420 Nm

Plugin υβριδικό: T8 AWD 2.0 (390 hp) Αυτόματο 7-θέσιο

Περιγραφή τύπου κινητήρα: Plug-in υβριδικό με διπλά υπερτροφοδοτούμενο 4-κύλινδρο κινητήρα βενζίνης

Κατανάλωση καυσίμου (Μικτή): 2.5 – 3.3 l/100 km

Εκπομπές CO2 (Μικτή): 57 – 76 g/km

Ροπή: 400 Nm

Εμβέλεια μόνο με ηλεκτροκίνηση (Μικτή): 46 – 38 km

Αναφορικά με τις εκδόσεις εξοπλισμού, η Momentum χαρακτηρίζεται για την υψηλή αισθητική, την τεχνολογία και τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, η RDesign για τη δυναμική, σπορτίφ παρουσία, ενώ η Inscription απευθύνεται σε όσους αναζητούν κομψότητα και σύγχρονη πολυτέλεια.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού του Volvo XC90

Momentum

Το μοντέλο «κάθεται» πάνω σε ζάντες των 19 ιντσών με 5 ακτίνες (Black), οι προφυλακτήρες και οι πλευρικοί καθρέπτες είναι στο χρώμα του αμαξώματος, το πλαίσιο των πλευρικών παραθύρων φέρει γυαλιστερό χρωμιωμένο φινίρισμα, ενώ η γρίλια της μάσκας ξεχωρίζει για το γυαλιστερό μαύρο Pianoblack χρώμα.

Οι επενδύσεις στο εσωτερικό είναι από δέρμα Mortiz, με τους επιβάτες να κάθονται σε καθίσματα Comfort. Υπάρχουν διακοσμητικές επιφάνειες Iron Ore από αλουμίνιο, το τιμόνι και ο επιλογές ταχυτήτων είναι δερμάτινα. Ο οδηγός, παράλληλα, μπορεί να βρει εύκολα τη θέση που τον βολεύει χάρη, καθώς το κάθισμά του είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος και με ρυθμιζόμενη κλίση της έδρας.

RDesign

Το σπορ πακέτο RDesign περιλαμβάνει 20άρες ζάντες με 5 ακτίνες, Black, Diamond Cut, πλαίσιο παραθύρων και πλευρικούς καθρέπτες σε γυαλιστερό μαύρο, ενώ οι προφυλακτήρες η μάσκα και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στο πίσω μέρος είναι τύπου RDesign.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν καθίσματα με ύφασμα Nubuck και Δέρμα, σπορ δερμάτινο τιμόνι και επιλογές ταχυτήτων RDesign, σπορ πεντάλ και φωτιζόμενες μεταλλικές επενδύσεις μαρσπιέ, με λογότυπο Volvo εμπρός. Επίσης συναντάται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη 4 κατευθύνσεων στα εμπρός καθίσματα, αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού, κυριαρχούν οι διακοσμητικές επιφάνειες Metal Mesh από αλουμίνιο, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού είναι ηλεκτρικά, όπως, φυσικά, και του οδηγού.

Inscription

H πιο… χλιδάτη έκδοση, Inscription, ξεχωρίζει, εσωτερικά, για τον επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλό Orrefors, τις εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες από ξύλο Linear Walnut, τα καθίσματα comfort και το δέρμα Mortiz.

Εξωτερικά συναντάται μάσκα Inscription, χρωμιωμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες πίσω, Πλαίσιο πλευρικών παραθύρων με γυαλιστερό χρωμιωμένο φινίρισμα, Χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος με ένθετο χρωμιωμένο διακοσμητικό και φωτισμό και προφυλακτήρες Inscription.

Παράλληλα, υπάρχει και η έκδοση Inscription Express (για το XC90 Recharge), η οποία μεταξύ άλλων, επωφελείται από Αυτόματο 4-ζωνικό σύστημα κλιματισμού και ψυχόμενο ντουλαπάκι συνοδηγού, Εσωτερικές διακοσμητικές επιφάνειες Iron Ore από αλουμίνιο, Active Noise Control, Αεραγωγούς κλιματισμού για την τρίτη σειρά καθισμάτων και Θερμαντήρα χώρου επιβατών (ηλεκτρικός).

Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης του οδηγού, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής:

Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης (Navigation Pro),  Σύστημα προειδοποίησης για ολισθηρό οδόστρωμα (Slippery Road Alert) ή για αυτοκίνητα που φρενάρουν απότομα εμπρός (Hazard Light Alert, Pilot Assist, Αισθητήρες παρκαρίσματος, Adaptive Cruise Control, Hill Start Assist και Stop & Start.

Ακόμη ενσωματώνεται η υπηρεσία Volvo On Call, Intelligent Driver Information System (IDIS) – Ευφυές σύστημα πληροφόρησης του οδηγού, Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Σύστημα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις στα εμπρός καθίσματα, Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης, RSI (Αναγνώριση Οδικής Σήμανσης) και Φώτα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος EBL.

Διαβάστε επίσης:

Volvo S60 Recharge: Εντυπωσιακές επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία

Volvo: Το αυτοκίνητό σας, στις διαταγές σας

Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge