Live Κίνηση
Περισσότερα
Volvo

Volvo S60 Recharge: Εντυπωσιακές επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo S60 Recharge: Εντυπωσιακές επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία

Volvo

Volvo S60 Recharge: Εντυπωσιακές επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία

Volvo

Η Volvo προσφέρει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις, την ασφάλεια και την κομψότητα, χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Με το βλέμμα στραμμένο στη θωράκιση του πλανήτη από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η Volvo και στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό του στόλου τους.

«Σημαιοφόρος» της σουηδικής εταιρείας είναι η σειρά αμιγώς ηλεκτρικών και Plugin υβριδικών αυτοκινήτων Recharge” η οποία κάνει τις μετακινήσεις περισσότερο δυναμικές, αλλά με μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον.

Ένα από τα μοντέλα που απαρτίζουν την οικογένεια «Recharge» είναι το plug-in υβριδικό premium σεντάν της Volvo, S60, το οποίο διατίθεται με την κωδική ονομασία “T8 Twin Engine”. Όσοι επιλέξουν το μοντέλο θα επωφεληθούν από εργοστασιακή εγγύηση διάρκειας πέντε (5) χρόνων, καθώς και από τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας για τα οποία διακρίνεται η Volvo.

Advertisement
Advertisement

Η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση S60 T8 Twin Engine -όπως γνωστοποιεί και η ονομασία της- ενσωματώνει ένα κινητήριο σύνολο απαρτιζόμενο από έναν 2λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 303 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 87 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η συνδυαστική απόδοση αντιστοιχεί σε 390 ίππους και 640 Nm ροπής, ενώ χάρη στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, η διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,6 sec, ενώ η τελική ταχύτητα (σ.σ. ηλεκτρονικά περιορισμένη) είναι πλήρως ικανοποιητική στα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ειδικότερα ο βενζινοκινητήρας δίνει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς, παρέχοντας ακαριαία επιτάχυνση και τετρακίνηση κατά περίπτωση.

Advertisement

Το πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης Pure δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση με μηδενικές εκπομπές και αυτονομία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Στο πρόγραμμα Hybrid, χρησιμοποιούνται τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και ο βενζινοκινητήρας για να βελτιστοποιηθούν οι επιδόσεις, η κατανάλωση καυσίμου και η άνεση, ενώ το πρόγραμμα Power χρησιμοποιεί όλη τη διαθέσιμη ισχύ για να μεγιστοποιηθούν οι επιδόσεις.

Το πρόγραμμα AWD ενεργοποιεί την τετρακίνηση ώστε να επενεργεί συνεχώς, για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρό οδόστρωμα. Η τοποθέτηση της μπαταρίας μικρών διαστάσεων στο κέντρο του αυτοκινήτου συμβάλλει στην καλά ζυγισμένη οδική συμπεριφορά και δεν καταλαμβάνει χώρο από την καμπίνα ή τον χώρο αποσκευών.

Advertisement

Μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του μοντέλου είναι η προηγμένη υβριδική τεχνολογία του, η οποία του επιτρέπει να φέρει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση στα 1,6 λίτρα/χλμ. όπως και εκπομπές ρύπων στα 37 γρμ./χλμ. Επιπροσθέτως, οι κάτοχοι του μοντέλου θα μπορούν να ικανοποιήσουν απρόσκοπτα τις ανάγκες μετακίνησής του εντός της πόλης, καθώς υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 11 kWh, η οποία προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 58 χλμ.

Για τη φόρτιση της μπαταρίας υπάρχει το Wall Box της Volvo Cars  το οποίο αποτελεί μια οικονομική και βολική λύση οικιακής φόρτισης ενός αυτοκινήτου Volvo Recharge. Χάρη στην υψηλή ισχύ του φορτιστή (έως 11 kW και 48 A), η φόρτιση ολοκληρώνεται γρήγορα. Το ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης και η βάση καλωδίου προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία.

Ο ενσωματωμένος φωτισμός LED ενημερώνει τον οδηγό πότε βρίσκεται σε εξέλιξη η φόρτιση και πότε η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Χάρη στη σύνδεση μέσω WiFi και Bluetooth μπορείτε να ελέγχετε τη φόρτιση μέσω του smartphone.

Μπορείτε να αρχίσετε τη φόρτιση, να ορίσετε την ώρα πλήρους φόρτισης της μπαταρίας, να κλειδώνετε ή να ξεκλειδώνετε το καλώδιο φόρτισης, να παρακολουθείτε τη διαδικασία της φόρτισης και ακόμη περισσότερα. Μπορείτε επίσης να βλέπετε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα ιστορικού για τη φόρτιση.

Πριν το ταξίδι τους, οι επιβάτες απαλλάσσονται από το άγχος των αποσκευών μιας και η χωρητικότητα του πορτ- παγκάζ αντιστοιχεί σε 392 λίτρα, ενώ μέσω της αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων το δάπεδο φόρτωσης παραμένει επίπεδο για εύκολη μεταφορά, φόρτωση και εκφόρτωση ογκοδών αντικειμένων.

Το Volvo S60 PHEV διατίθεται στην Ελλάδα σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις: Για τους λάτρεις της σπορ αίσθησης προσφέρεται το πακέτο RDesign, ενώ όσοι επιθυμούν ένα πιο κομψό λουκ, τότε ιδανική κρίνεται η έκδοση Inscription.

Το premium σεντάν, παράλληλα, ξεχωρίζει για την πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένων των City Safetry με Steering Wheel, Oncoming Lane Mitigation, Αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση αντιθέτως ερχομένου όχηματος, Lane Keeping Aid, Προστασία από εκτροπή εκτός δρόμου, Πληροφορίες οδικής σήμανσης και Driver Alert Control.

Διαβάστε επίσης:

Volvo: Το αυτοκίνητό σας στις διαταγές σας

Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge

Volvo XC40 Plug-in Hybrid: Όσα ζητάει κανείς