Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Όταν η Volvo συνάντησε την 3.1 Phillip Lim

Ελλάδα 7:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όταν η Volvo συνάντησε την 3.1 Phillip Lim

VOLVO XC40 2022

Όταν η Volvo συνάντησε την 3.1 Phillip Lim

VOLVO XC40 2022

Η Volvo αποτελεί μια εταιρία που δεν σταματά να αναζητά λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Δικαίως θεωρείται πρωτοπόρος στον κλάδο. Τόσο οι συνεργασίες της όσο και τα προιόντα της την φέρνουν στην πρώτη γραμμή.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo και η 3.1 Phillip Lim δεσμεύονται για τη βιωσιμότητα και τη χρήση υλικών που προέρχονται από ανακυκλώσιμες και βιολογικής βάσης πηγές.

Οι δύο εταιρείες εξέλιξαν ένα νέο αξεσουάρ μόδας, το οποίο φτιάχνεται από υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των Volvo. Η 3.1 Phillip Lim συνεργάζεται με τη Volvo σε ένα συναρπαστικό project για τη δημιουργία ενός weekend bag σε περιορισμένα αντίτυπα, με αποδέκτη τον οικολογικά υπεύθυνο ταξιδιώτη.

Από ένα φόρεμα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, φτιαγμένο από φύκια, μέχρι τα φίνα ανακυκλώσιμα υλικά της, η 3.1 Phillip Lim φημίζεται για τη διάθεσή της να διευρύνει συνεχώς τα όρια, εξερευνώντας εναλλακτικά υλικά με τα οποία δημιουργεί υπεύθυνη πολυτέλεια και αβίαστο στυλ, για να φέρει την επανάσταση στη σύγχρονη βιομηχανία της μόδας.

Advertisement
Advertisement

Το weekend bag του σχεδιαστή φτιάχνεται από ένα νέο βιώσιμο υλικό, το Nordico, που εξελίχθηκε για τα εσωτερικά των μοντέλων Volvo. Με αρχή το C40 Recharge, όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo δεν θα περιέχουν καθόλου δέρμα στο εσωτερικό τους.

Η συγκεκριμένη δέσμευση αντανακλά την φιλοδοξία της Volvo να βρίσκει υψηλής ποιότητας, βιώσιμους πόρους στη θέση πολλών υλικών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Το Nordico είναι ένα νέο, υψηλής ποιότητας καινοτόμο υλικό που δημιουργήθηκε από τη Volvo. Αποτελείται από υφάσματα που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμο υλικό, όπως οι φιάλες PET, υλικά που αποτελούνται από δασικά απόβλητα, προερχόμενα από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, καθώς και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου, θέτει νέα πρότυπα για το μέλλον του εσωτερικού σχεδιασμού των premium αυτοκινήτων.

Το weekend bag αντλεί έμπνευση από την ουσία του σκανδιναβικού design και διαθέτει διακριτικούς χώρους αποθήκευσης, διπλή λαβή, ιμάντα κι ένα ειδικό χαρακτηριστικό πουγκί.

Advertisement

Ο Phillip Lim (Φίλιπ Λιμ), Συνιδρυτής και Διευθυντής Δημιουργικού της 3.1 Phillip Lim τόνισε: «Η συνεργασία μας με τη Volvo σε αυτό το βιώσιμο project ήταν αποτέλεσμα άμεσης σύμπτωσης των αξιών μας. Αισθάνομαι σίγουρος ότι με την τωρινή συλλογική μας νοοτροπία, έχουμε την ελευθερία να βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις με νέα υλικά, ενώ εξακολουθούμε να είμαστε ικανοί να πετύχουμε υψηλό design, το οποίο είναι η απόλυτη πολυτέλεια».

«Διαθέτουμε όραμα για το πού πρέπει να κατευθυνθούμε στο μέλλον, με πρώτο βήμα την ανάγκη να διασφαλίσουμε βιώσιμα, φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά», δήλωσε με τη σειρά του ο Robin Page, Επικεφαλής Σχεδίασης στη Volvo. «Η συνεργασία με την 3.1 Phillip Lim για τη δημιουργία ενός weekend bag που αντλεί έμπνευση από τα υλικά του αύριο, παγιώνει τις φιλοδοξίες των εταιρειών μας να προκαλέσουν τον ευρύτερο σχεδιαστικό κλάδο να αναθεωρήσει τα υλικά που χρησιμοποιεί.

Advertisement

Όλα τελικά μπορούν να φανούν αλληλένδετα μεταξύ τους. Από τη δημιουργία συλλογών για πασαρέλα έως το εσωτερικό πολυτελών αυτοκινήτων, έχουμε κοινή ευθύνη να βρούμε βιώσιμες εναλλακτικές για τα υλικά».

Συμπερασματικά, όπως αποδεικνύεται, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά C40 Recharge και XC40 Recharge εξελίχθηκαν μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια προτού μπουν στην παραγωγή, πολύ πριν φτάσουν στον ιδιοκτήτη τους.

Είναι λεπτομέρειες που ουδείς γνώριζε μέχρι τώρα και αποκαλύπτουν πως τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του. Κορυφαία προϊόντα με τεράστια περιβαλλοντική ευαισθησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βιωσιμότητα και εξέλιξη: Δυο θεμελιώδεις αρχές της Volvo
Volvo: Αποχαιρετά το δέρμα, προστατεύει τα ζώα
Η Volvo εμπιστεύεται την Google και μεταβάλλει άρδην τη συνδεσιμότητα