Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Η Volvo εμπιστεύεται την Google και μεταβάλλει άρδην τη συνδεσιμότητα

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo εμπιστεύεται την Google και μεταβάλλει άρδην τη συνδεσιμότητα

VOLVO XC40 2022

Η Volvo εμπιστεύεται την Google και μεταβάλλει άρδην τη συνδεσιμότητα

VOLVO XC40 2022

Η Volvo επεκτείνει τη συνεργασία της με την Google, ενισχύοντας περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους.

Advertisement
Advertisement

Νέοι καιροί, νέα ήθη για την Volvo που μοιάζει να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής και να μετασχηματίζεται επιτυχημένα σε έναν σύγχρονο κατασκευαστή αυτοκινήτων για την επόμενη μέρα.

Η Volvo συνιστά την πρώτη εταιρεία που προχωρά σε συμμαχία με την Google, εστιάζοντας στον εμπλουτισμό του συστήματος πολυμέσων των μοντέλων της με εφαρμογές της Google. Το πρώτο αυτοκίνητο που επωφελήθηκε ήταν το αμιγώς ηλεκτρικό XC40.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo γίνεται τώρα ο πρώτος κατασκευαστής που φέρνει στα αυτοκίνητα της τις υπηρεσίες GoogleAssistant και την διασύνδεση με τις συσκευές που τις υποστηρίζουν, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω στη συνεργασία του τεχνολογικού κολοσσού της Google με την Volvo.

Η διασύνδεση ανεβάζει την εμπειρία των κατόχων των σουηδικών μοντέλων σε άλλο επίπεδο, επιτρέποντας τους να ελέγχουν λειτουργίες του αυτοκινήτου τους μέσω των προσφερόμενων φωνητικών εντολών.

Advertisement

Με μία απλή φωνητική εντολή οι οδηγοί μπορούν από το σπίτι να ενεργοποιήσουν το σύστημα θέρμανσης του Volvo τους ή να κλειδώσουν το αυτοκίνητο τους. Παράλληλα, υποστηρίζεται και προγραμματισμός φόρτισης από απόσταση για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Οι νέες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, με τη χρήση του GoogleAssistant επιτρέπουν στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός, να ακούσουν μουσική ή και να στείλουν μηνύματα χωρίς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Advertisement

Προκειμένου να παρέχει στους πελάτες της μια εμπειρία παρεμφερή με εκείνη που απολαμβάνουν μέσω των smartphones τους, η Volvo υιοθετεί και το πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών “Digital Services”, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα της που ενσωματώνουν το σύστημα infotainment που βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της Google ενισχύουν τη λειτουργικότητα του συστήματος πολυμέσων, μέσω του Google Assistant που περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν διάφορες λειτουργίες όπως αναφέρθηκε.

Advertisement

Αμέριστη εξυπηρέτηση σε οδηγό και επιβάτες παρέχει επίσης και το Google Maps το οποίο παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στον οδηγό να ενημερώνονται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσει, ενώ λαμβάνει πληροφορίες και για εναλλακτικές διαδρομές.

Υπάρχει φυσικά και η τελευταίας γενιάς δέσμη συστημάτων υποβοήθησης οδηγού με τον κωδικό ADAS. Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge ενσωματώνουν επίσης ραντάρ, κάμερες και ultrasonic αισθητήρες οι οποίοι ενισχύουν καθοριστικά την παρεχόμενη ασφάλεια των επιβατών.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως ο ξεκάθαρος στρατηγικός στόχος της Volvo είναι μέχρι το 2030 να συνιστά μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία, με τα μοντέλα της να διατίθενται μάλιστα αμιγώς online.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε στην Ελλάδα το Volvo C40 Recharge
Volvo και Google: Αυτή είναι ευκολία (video)
Η Volvo εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Google