Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Βιωσιμότητα και εξέλιξη: Δυο θεμελιώδεις αρχές της Volvo

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βιωσιμότητα και εξέλιξη: Δυο θεμελιώδεις αρχές της Volvo

VOLVO XC40 2022

Βιωσιμότητα και εξέλιξη: Δυο θεμελιώδεις αρχές της Volvo

VOLVO XC40 2022

Τα δύο τρίτα των καταναλωτών θεωρούν τις περιβαλλοντικές πολιτικές των εταιρειών σημαντικό παράγοντα όταν αγοράζουν προϊόντα πολυτελείας. Η Volvo το γνωρίζει πολύ καλά αυτό…

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο ποσοστό αγοραστών θα ήθελε να βλέπει ετικέτα για τον άνθρακα στα προϊόντα, θεωρώντας τη έναν τρόπο να διασφαλιστεί μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων και των υλικών.

Αυτό σημαίνει ότι ο υλικός κόσμος εξελίσσεται και σχεδιαστές σε όλο τον πλανήτη δραστηριοποιούνται για την εξεύρεση υψηλής ποιότητας, βιώσιμων υλικών που έχουν υπεύθυνη προέλευση, καταβάλλοντας προσπάθεια να δημιουργήσουν τα πολυτελή προϊόντα του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω, καθώς και άλλα συμπεράσματα, παρουσιάστηκαν στο “The Rise of Conscious Design”, μία νέα έκθεση που εξέδωσε η Volvo σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία πρόβλεψης τάσεων “The Future Laboratory”.

Η Volvo προνόησε και ανακοίνωσε πως όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της θα κάνουν μηδενική χρήση δέρματος. Το νέο C40 Recharge είναι το πρώτο μοντέλο που δεν θα περιέχει καθόλου δέρμα στο εσωτερικό του.

Advertisement

Η έκθεση άντλησε πληροφορίες από διορατικούς ηγέτες διάφορων κλάδων, όπως είναι η Claire Bergkamp, COO του Textile Exchange και πρώην Διευθύντρια Παγκόσμιας Βιωσιμότητας και Καινοτομίας της Stella McCartney, η Wen Zhou, CEO της 3.1 Phillip Lim, ο Dr Leonardi Bonanni, Ιδρυτής και CEO της Sourcemap και ο Xu Gang, Συνιδρυτής της Bentu Design.

Τα συμπεράσματα και η γνώση που προέρχονται από την συγκεκριμένη έκθεση, εκφράζουν με πολλούς τρόπους το όραμα της Volvo για το μέλλον των υλικών και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιοχανία χωρίς να βλάπτουν τον πλανήτη.

Advertisement

Η Volvo οικοδομεί ήδη μια νέα ολοκληρωμένη οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέχρι το 2030 στοχεύει να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα τους σέβονται το περιβάλλον αφού υιοθετούν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, αλλά και τα ζώα μιας και δεν χρησιμοποιούνται υλικά που προέρχονται από το δέρμα τους.

Η εταιρία δραστηριοποιείται ενεργά ώστε να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας βιώσιμες πηγές για πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

«Διαθέτουμε ένα όραμα για το πού χρειάζεται να κατευθυνθούμε στο μέλλον, με πρώτο βήμα την εξασφάλιση βιώσιμων, φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών», δήλωσε ο Robin Page (Ρόμπιν Πέιτζ), Επικεφαλής Σχεδίασης στη Volvo.

«Η πρόκληση είναι να αλλάξουμε ό,τι κάνουμε με τα υλικά, και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εξαρτήματα αυτοκινήτων που διαρκούν για πάντα, χρησιμοποιούνται εκ νέου στην κυκλική οικονομία ή επιστρέφουν στη γη».

Έως το 2025, η Volvo Cars στοχεύει το 25% των υλικών στα νέα μοντέλα Volvo να αποτελείται από ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης υλικά, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να έχει γίνει μία πλήρως κυκλική επιχείρηση έως το 2040.

Η σουηδική εταιρία πρωτοπορεί για άλλη μια φορά. Εκτός από την ασφάλεια στην οποία έχει διανύσει πολλά βήματα εμπρός τα τελευταία χρόνια, δίνει ρεσιτάλ και στον τρόπο που οι αυτοκινητοβιομηχανίες απαιτείται να σεβαστούν το περιβάλλον αλλά και τη βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge Pure Electric P6: Ενδιαφέρουσα επιλογή
Volvo C40 Recharge: Αμιγώς ηλεκτρικό σχεδιασμένο σε λευκή κόλλα χαρτί
Volvo XC40 Recharge Pure Electric: Πληρότητα με φόντο το αύριο