Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Volvo: Αποχαιρετά το δέρμα, προστατεύει τα ζώα

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Αποχαιρετά το δέρμα, προστατεύει τα ζώα

VOLVO XC40 2022

Volvo: Αποχαιρετά το δέρμα, προστατεύει τα ζώα

VOLVO XC40 2022

Η Volvo προχωρά πλέον σε μηδενική χρήση δέρματος σε όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, στο πλαίσιο των ευαισθητοποιημένων στόχων της για την πλήρη προστασία των ζώων.

Advertisement
Advertisement

Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Volvo είναι γεγονός και αποδεικνύεται έπμπρακτα με σημαντικές κινήσεις που αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η Volvo ρίχνει το βάρος στην καλή μεταχείριση των ζώων. Με αρχή το νέο C40 Recharge, σε όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της δεν θα χρησιμοποιείται καθόλου δέρμα στο εσωτερικό τους.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με το χρονοδιάγραμμα της σουηδικής εταιρίας, μέχρι το 2030 στοχεύει να προσφέρει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι κανένα από αυτά δεν θα χρησιμοποιεί δέρμα στην καμπίνα του.

Η Volvo στοχεύει να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας βιώσιμες πηγές για πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Μέχρι το 2025, η εταιρεία στοχεύει το 25% των υλικών στα νέα μοντέλα Volvo να αποτελείται από ανακυκλωμένα και βιολογικής βάσης υλικά, καθώς σκοπεύει να γίνει μία “πλήρως κυκλική” επιχείρηση έως το 2040.

Ένας ακόμη στόχος που θέτει προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον είναι μέχρι το 2025 οι άμεσοι προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προμηθεύουν υλικά, να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Advertisement

Η μηδενική χρήση δέρματος βρίσκει τις ρίζες της στην ανησυχία που προκλήθηκε για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εκτροφή βοοειδών, συμπεριλαμβανομένης της αποψίλωσης των δασών.

Η κτηνοτροφία εκτιμάται ότι ευθύνεται για περίπου το 14% των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, που προέρχονται κυρίως από την εκτροφή βοοειδών.

Advertisement

Έτσι λοιπόν η Volvo σκοπεύει να αντικαταστήσει το δέρμα με υψηλής ποιότητας βιώσιμα υλικά που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμες και βιολογικής βάσης πηγές.

Ένα από αυτά είναι το Nordico, ένα νέο υλικό που αποτελείται από υφάσματα που φτιάχνονται από ανακυκλώσιμο υλικό, όπως οι φιάλες PET, υλικά που αποτελούνται από δασικά απόβλητα, προερχόμενα από βιώσιμα δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία, καθώς και φελλούς που ανακυκλώνονται από τη βιομηχανία οίνου.

Η Volvo βέβαια δεν περιορίστηκε εκεί αλλά προχώρησε ακόμη παρακάτω επιστρατεύοντας υλικά με βάση το μαλλί από προμηθευτές που είναι πιστοποιημένοι για υπεύθυνη χρήση πόρων.

Η φίρμα σκοπεύει να εξασφαλίσει πλήρη ιχνηλασιμότητα και καλή μεταχείριση των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού μαλλιού που χρησιμοποιεί.

Επόμενος στόχος της Volvo είναι να μειώσει τη χρήση υποπροϊόντων από την κτηνοτροφική παραγωγή που χρησιμοποιούνται ευρέως για την παραγωγή πλαστικών, ελαστικών, λιπαντικών και συγκολλητικών ουσιών, είτε ως τμήμα των υλικών είτε σε μία χημική διαδικασία που πραγματοποιείται στην παραγωγή ή την επεξεργασία του υλικού.

Η εξεύρεση προϊόντων και υλικών που υποστηρίζουν την προστασία των ζώων, αποτελεί πρόκληση για τη Volvo. Η εταιρία αποδεικνύει τις ευαισθησίες της δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα όπως επίσης και σε ένα σαφώς πιο οικολογικό περιβάλλον τα επόμενα δύσκολα – από κάθε άποψη – χρόνια. Μακάρι να βρει μιμητές και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις
Volvo C40 Recharge: Αμιγώς ηλεκτρικό σχεδιασμένο σε λευκή κόλλα χαρτί
Οδηγούμε στην Ελλάδα το Volvo C40 Recharge