Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Τα PHEV της Volvo κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα PHEV της Volvo κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

VOLVO PHEV 2022

Τα PHEV της Volvo κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

VOLVO PHEV 2022

Ένα plug-in υβριδικό της Volvo μπορεί να φορτιστεί μπαίνοντας κυριολεκτικά στην πρίζα ενός οικιακού σταθμού φόρτισης ή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης λύνοντας κυριολεκτικά τα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Advertisement
Advertisement

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα όπως είναι αυτά τα σύγχρονα της Volvo, προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία αλλά και τον ηλεκτροκινητήρα τους.

Κάθε μοντέλο plug-in υβριδικό Volvo Recharge περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στον βασικό εξοπλισμό του ένα απαραίτητο καλώδιο φόρτισης, που μάλιστα πληροί τις υψηλές απαιτήσεις της ηλεκτρικής ασφάλειας (Mode 2).

Advertisement
Advertisement

Αυτό μάλιστα το καλώδιο μήκους 7 μέτρων διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις (6Α, 8Α ή 10Α, ανάλογα με την αγορά) και εξασφαλίζει φόρτιση έως και 1,4–2,3 kW μέσω μιας οικιακής πρίζας.

Για πραγματικά βολική και ταχύτερη φόρτιση στο σπίτι, συνιστούμε την εγκατάσταση ενός τριφασικού wallbox, όπου διατίθεται. Με δυνατότητα φόρτισης έως 22 kW, αυτό το wallbox είναι επίσης συμβατό με μελλοντικές γενιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για βολική και ασφαλή φόρτιση εκτός σπιτιού, υπάρχει επίσης ένα μονοφασικό καλώδιο φόρτισης 16 Α Mode 3 που διατίθεται ως αξεσουάρ. Αυτό το καλώδιο είναι χρήσιμο όταν δεν υπάρχουν καλώδια στον σταθμό φόρτισης. Με το wallbox, απλώς συνδέετε το αυτοκίνητο, το ξεχνάτε και έπειτα επιστρέφετε και απολαμβάνετε τις μετακινήσεις σας με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν φθηνότερο ρεύμα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (συνήθως αργά τη νύχτα).
Ο προγραμματισμός της φόρτισης του αυτοκινήτου σας αυτές τις ώρες μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος. Συνήθως, η φόρτιση κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών προάγει επίσης τη βιωσιμότητα.

Advertisement

Η τακτική φόρτιση της μπαταρίας στο 100% είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιείτε πλήρως την αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια ενός plug-in υβριδικού. Καθώς υπάρχει και κινητήρας εσωτερικής καύσης, μπορείτε να αφήσετε το επίπεδο φόρτισης να μειωθεί χωρίς να ανησυχείτε.

Σημειώστε εδώ πως, όλα τα μοντέλα της Volvo διατίθενται με την έξυπνη plug-in υβριδική τεχνολογία που λύνει πολλά προβλήματα μετακίνησης, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση καυσίμου και μαθαίνοντας τον οδηγό να αξιοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια στις καθημερινές μετακινήσεις. Ότι καλύτερο δηλαδή…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις
Volvo XC40 Recharge: Σε ρόλο πρωταγωνιστή με plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση
Volvo S60 Recharge Plug-in: Ισχυρό και φιλικό προς το περιβάλλον