Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις

VOLVO XC40 2022

Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid: Οικολογικό αποτύπωμα και επιδόσεις

VOLVO XC40 2022

Το XC40 αποτελεί το ιδανικό μέσο για την αλλαγή πορείας της Volvo προς μία αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα και το ελάχιστο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα. Κυρίως η έκδοση Recharge PHEV.

Advertisement
Advertisement

Το premium compact SUV διακρίνεται σε χώρους και εξοπλισμό, ενώ υιοθετεί πολυτελή χαρακτήρα και πλούσιο μηχανολογικό υπόβαθρο, όπως αποκαλύπτει το προηγμένο Plug-in υβριδικό σύστημα.

Tο XC40 Recharge Plug-in αξιοποιεί τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα της Volvo των 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 180 ίππους. Αρωγός του είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας 82 ίππων, με την συνδυασμένη ισχύ στην έκδοση Τ5 να φτάνει τους 262 ίππους και τα 445 Nm ροπής.

Εντυπωσιακά επιτεύγματα εάν αναλογιστούμε το μέγεθος του XC40 που του εξασφαλίζουν μοναδικές επιδόσεις, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση Τ4 βασίζεται στον ίδιο κινητήρα βενζίνης με απόδοση όμως 129 ίππων, κάτι που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αυξάνει την συνολική ισχύ στους 211 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη συμπληρώνει ιδανικά την εξαιρετική υβριδική διάταξη και στις δύο περιπτώσεις, συνδυάζοντας την οικονομία σε καύσιμο με έναν ανεξίτηλα δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα.

Η μπαταρία είναι 10,7 kWh, με την οποία το XC40 Recharge Plug-in μπορεί να καλύψει μόνο με την χρήση ηλεκτροκινητήρα απόσταση έως και 46 χιλιομέτρων με μηδενικές εκπομπές.

Advertisement

Η μέση κατανάλωση βενζίνης κυμαίνεται σε άκρως χαμηλά επίπεδα αφού δεν ξεπερνά τα 2,1 lt/100 km, ενώ, οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 47 gr/km κατά WLTP, (απαλλάσσεται από ετήσια τέλη κυκλοφορίας). Η φόρτιση της μπαταρίας του XC40 Recharge Plug-in μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε οικιακή πρίζα είτε σε wallbox, σε χρόνο λιγότερο από 5 ή 3 ώρες αντίστοιχα.

Σημειώστε πως το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Volvo διαθέτει τέσσερα προγράμματα, Pure, Hybrid, Power, Individual. Μέσω αυτών ο οδηγός έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει καλύτερα την λειτουργία του, με την επιλογή Pure να αφορά την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, την Ηybrid να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό την συνεργασία μεταξύ των δύο κινητήρων, την Power για δυναμική οδήγηση με την μάξιμουμ απόδοση του συστήματος.

Advertisement

Η επιλογή Hold διατηρεί σταθερή τη φόρτιση της μπαταρίας στο σημείο που θα ορίσει ο οδηγός, ενώ παρέχεται μέσω ειδικού προγράμματος Charge και η δυνατότητα για φόρτιση της μπαταρίας με την χρήση του βενζινοκινητήρα.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το αποδοτικό σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης, το οποίο παρέχει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ακόμη και την ένταση λειτουργίας του συστήματος.

Advertisement

Η Volvo με το συγκεκριμένο XC40 φέρνει το μέλλον ακόμη πιο κοντά. Παντρεύει την πολυτέλεια με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες σε ένα κομψό compact SUV, όλα στην υπηρεσία του τυχερού πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Πέντε λόγοι που το Volvo XC40 Recharge είναι best-seller
newsautoEXECUTIVE: Volvo XC40 Recharge
Δοκιμή: Volvo XC40 Recharge