Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda: Η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με κορυφαία ασφάλεια

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mazda: Η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με κορυφαία ασφάλεια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Mazda: Η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με κορυφαία ασφάλεια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πίσω από την ελκυστική σιλουέτα των μοντέλων Mazda και τις μοναδικές αποχρώσεις «κρύβεται» -σε κοινή θέα- η υψηλή ασφάλεια που παρέχεται στους επιβάτες και τους πεζούς.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda νιώθει «υποχρεωμένη» προς το κοινό της, όταν αυτό βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός κομψού μοντέλου της, γεγονός που επιτυγχάνεται με υψηλή βαθμολογία στη σχεδίαση και στην premium αύρα. Παράλληλα τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας σημειώνουν υψηλές βαθμολογίες στις δοκιμές αξιολόγησης του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP.

Ηλεκτρικό και ασφαλές

Το αμιγώς ηλεκτρικό Mazda MX-30 κατακτά την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, επιτυγχάνοντας 91% και 87% στις αντίστοιχες κατηγορίες προστασίας ενηλίκων και παιδιών επιβατών. Το 91% είναι η καλύτερη επίδοση στον τομέα της προστασίας των ενηλίκων, που έχει καταγραφεί από όλα τα οχήματα που δοκιμάστηκαν βάσει των πρόσφατων προτύπων 2020 Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα, το Mazda MX-30 πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης, καθώς και στην προστασία των παιδιών ηλικίας 6 έως 10 ετών, τόσο από πλευρικές όσο και από μετωπικές συγκρούσεις.

Διακρίνεται με 5 αστέρια βάσει των νέων και πιο αυστηρών, κριτηρίων του 2020 Euro NCAP. Τα κριτήρια του 2020 εισάγουν νέου τύπου δοκιμές για την αντιμετώπιση ορισμένων μακροχρόνιων αναγκών, στην προστασία των επιβατών, αναβαθμισμένη προστασία μετά από ατύχημα, και αποσκοπούν στην προώθηση των πιο πρόσφατων προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης.

Advertisement

Ο λόγος που διακρίθηκε με επιτυχία βασίζεται σε 3 θεμελιώδης παράγοντες.

Advertisement

Αρχικά, η υιοθέτηση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας Skyactiv-Vehicle Architecture, η οποία περιλαμβάνει το υψηλής ακαμψίας, υψηλής απορροφητικότητας των δυνάμεων μίας σύγκρουσης, και ελαφρύ ταυτόχρονα αμάξωμα. Επίσης, η πλήρης γκάμα εξελιγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό να εντοπίσει ενδεχόμενους κινδύνους και περιορίζουν τις πιθανότητες ζημιάς ή τραυματισμού, και οι κορυφαίες προδιαγραφές σε ότι αφορά τις επιδόσεις προστασίας των πεζών.

Πιστή στις δεσμεύσεις της για μια μελλοντική κοινωνία χωρίς αυτοκινητιστικά ατυχήματα, η Mazda εργάζεται συνεχώς για να προάγει τις επιδόσεις ασφάλειας, σύμφωνα με τη φιλοσοφία Mazda Proactive Safety.

Advertisement

SUV με κορυφαία βαθμολογία και στην ασφάλεια

Το Mazda CX-30 είναι ένα από τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας που επιτυγχάνει -και αυτό με τη σειρά του- την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP.

Με το εκπληκτικό 99% στον τομέα της προστασίας των Ενηλίκων Επιβατών, το Mazda CX-30 πέτυχε την ανώτατη βαθμολογία στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης πλήρους πλάτους, αλλά και σε πλευρική σύγκρουση με κινούμενο εμπόδιο και κολώνα. Το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης πέδησης της Mazda κατέκτησε επίσης την ανώτατη βαθμολογία σε δοκιμές χαμηλής ταχύτητας, αποτρέποντας τη σύγκρουση σε κάθε σενάριο δοκιμών που υποβλήθηκε.

Εξαιρετικές είναι και επιδόσεις του στην κατηγορία της προστασίας των παιδιών με βαθμολογία 86%, που αφορούν στις δοκιμές των συστημάτων ελέγχου συγκράτησης παιδικών καθισμάτων και προστασίας των παιδιών στις δοκιμές πλευρικής σύγκρουσης. Στις δοκιμές προστασίας ευπαθών χρηστών του δρόμου (προστασία πεζών) το αυτοκίνητο βαθμολογήθηκε με 80%, επιτυγχάνοντας μάλιστα και την ανώτατη βαθμολογία στον τομέα της προστασίας των ποδιών και της λεκάνης του πεζού. Η επίδοση του 77% στην κατηγορία των συστημάτων υποβοήθησης ασφαλείας, αποτελεί ακόμα μία αναγνώριση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων ασφαλείας i-Activsense του Mazda CX-30.

Στην κατάκτηση των 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP συνέβαλλαν επίσης και τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς της τεχνολογίας Mazda Skyactiv του νέου Mazda CX-30. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, επιτυγχάνεται η εντελώς γραμμική, άμεση και προβλέψιμη επιτάχυνση, το αποτελεσματικό φρενάρισμα, το κράτημα του δρόμου και η αμεσότητα των χειρισμών του τιμονιού. Καθιστώντας ευκολότερη και ασφαλέστερη την οδήγηση, οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος χωρίς όμως να απαιτούν κανέναν απολύτως συμβιβασμό στον παραδοσιακό ‘fun-to-drive’ χαρακτήρα που διαθέτει κάθε μοντέλο της Mazda.

To Mazda3 είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου 3 χρόνια, εντυπωσιάζοντας τόσο για την όμορφη σχεδίαση όσο και για την απαράμιλλη ποιότητά του. Το μικρομεσαίο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας απέσπασε την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών για την ασφάλεια Euro NCAP, στις αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018.

Θέλετε να οδηγήσετε κάποιο από τα μοντέλα της MAZDA; Αν ναι, πατήστε εδώ : https://www.mazda.gr/Test-drive

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Mazda MX-30 (+video)
Τριάντα χρόνια ιστορίας των MX μοντέλων της Mazda
Mazda: Αποχρώσεις με ψυχή και ιστορία