Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Chicago, Stay the night: Ένα video clip που θυμίζει σε πολλούς την εφηβεία τους (+video)

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Chicago, Stay the night: Ένα video clip που θυμίζει σε πολλούς την εφηβεία τους (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Chicago, Stay the night: Ένα video clip που θυμίζει σε πολλούς την εφηβεία τους (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πριν από 38 χρόνια (το μακρινό 1984) για να μάθουμε κάτι νέο για την μουσική ακούγαμε ραδιόφωνο (τον Γιάννη Πετρίδη και τον Άκη Έβενη) και βλέπαμε την τηλεοπτική εκπομπή «Μουσικόραμα». Τότε οι Chicago άλλαξαν ήχο και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «17».

Advertisement
Advertisement

Ένα απόγευμα του Απριλίου (ήμασταν 14 ετών) μάθαμε τους Chicago (εκείνοι είχαν ήδη 16 άλμπουμ) που τολμούσαν το πρώτο τους video clip με πλοκή.

Τον Απρίλιο του 1984 κυκλοφορεί το άλμπουμ 17 των Chicago, που για πολλούς ήταν το εμπορικό και διαφορετικό τους LP που τόλμησαν. Επίσης τόλμησαν να δημιουργήσουν ένα video clip με πλοκή όταν τα άλλα ροκ συγκροτήματα απλά έπαιζαν μουσική μπροστά στην κάμερα. Το clip σκηνοθέτησε ο Gilbert Bettman Jr., ο άνθρωπος πίσω από τον «Ιππότη της Ασφάλτου» και το επιμελήθηκε ο Jeff Ayeroff, ο οποίος ήταν ο δημιουργικός διευθυντής της Warner Bros. Records.

Advertisement
Advertisement

Το σκηνικό ήταν οι δρόμοι κοντά στον ποταμό Los Angeles και πρωταγωνιστές ο frontman του group Peter Cetera, η 26χρονη Ingrid Anderson και ένα Oldsmobile 442. Το τελευταίο ήταν ένα αποτυχημένο muscle car, που το αγαπήσαμε μόνο από αυτό το clip.

Η ιστορία ξεκινά με τον Peter Cetera, μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων, κολλημένο πάνω στο κορμί της Anderson. Πάνω όμως που πάει να κάνει το κάτι παραπάνω, εισπράττει ένα δυνατό όχι (με την μορφή «ανάποδης»). Η θεά, με μάτι τυρκουάζ και πυκνό φρύδι σύμφωνα με το trend της εποχής, κλέβει τα κλειδιά του κόκκινου 442 (ο αριθμός αποκαλύπτει τη χωρητικότητά του σε κυβικές ίντσες, που σε κυβικά εκατοστά είναι 7.243) πηδά μέσα και φεύγει καίγοντας τα λάστιχά του.

Advertisement

Όμως ο Cetera, που έχει ξεκινήσει την παρακλητική του απολογία με το πρώτο χτύπημα  των ντραμς, δεν τα παρατά. Αρπάζεται απ’ την πόρτα και συνεχίζει τα παρακάλια εν κινήσει, με τη θεά αδιάφορη. Αναπτύσσει ταχύτητα, τον πετάει κάτω.

Τον… μαζεύουν οι Bill Champlin (πλήκτρα-παραγωγή) κι ο Robert Lamm (πλήκτρα/κιθάρα) με ένα Ford pick-up του 1964. H καταδίωξη συνεχίζεται με άλματα μέσα από την αφίσα του συγκροτήματος όπου ο Cetera προσγειώνεται ως δια μαγείας στο καπό του 442. Πέφτει ξανά και στην σκηνή μπαίνουν δύο άλλα μέλη του συγκροτήματος οι Walter Parazaider και James Pankow, ως αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες (Suzuki GS).

Advertisement

Η Ingrid Anderson αποφεύγει τους διώκτες της με… drift, ανάποδα τιμόνια και άλματα μέχρι τη στιγμή που το ημιφορτηγό καταστρέφεται σε μια έκρηξη που θυμίζει Rambo. Ο Cetera καταλήγει στο φορείο, καπνισμένος αλλά ζωντανός, στο ασθενοφόρο, υπό το βλέμμα των υπόλοιπων που κουνάνε τα κεφάλια χωρίς πολλές ελπίδες. Τελευταίο πλάνο: η Anderson χαμογελά πονηρά και οδηγεί το ασθενοφόρο.

Η αμοιβή της ήταν  10.000 δολάρια για να… ταλαιπωρήσει τον Cetera (και να στοιχειώσει την εφηβεία μας) στην οδήγηση την αντικαθιστούσε η Debbie Evans (The Fast & the Furious και Matrix Reloaded) ενώ o τραγουδιστής των Chicago έκανε τα δικά του stunts.

Advertisement

Αυτό ήταν το πρώτο clip των Chicago που έπαιξε στο MTV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aκούστε τον κολασμένο ήχο της Koenigsegg Gemera των 1.724 ίππων (+video)
Αμερικάνικα muscle cars που πολλοί δεν τα ξέρουν
Γιατί αυτό το αυτοκίνητο κοστίζει 6 εκατομμύρια;