Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αυτό το αυτοκίνητο κοστίζει 6 εκατομμύρια;

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αυτό το αυτοκίνητο κοστίζει 6 εκατομμύρια;

ΝΕΑ

Γιατί αυτό το αυτοκίνητο κοστίζει 6 εκατομμύρια;

ΝΕΑ

Μια Plymouth Hemi Cuda κάμπριο «βγαίνει» στο σφυρί και αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος μνηστήρων.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να εκτοξεύσουν την τιμή ενός δημοπρατούμενου μοντέλου. Καμιά φορά αρκεί η ονομασία, άλλοτε λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις, μερικές φορές το αισθητικό αποτύπωμα, ενώ βασικός παράγοντας είναι και η σπανιότητα.

Το τελευταίο κριτήριο πληροί μια Plymouth Hemi Cuda Convertible του 1971, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον γνωστό οίκο δημοπρασιών Mecum Actions, με την εκτιμώμενη τιμή της να φτάνει σχεδόν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. «Πόσο δυσεύρετο είναι αυτό το μοντέλο για ν’ απαιτεί ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό», θα αναρωτηθεί κανείς; Και, όμως, το συγκεκριμένο αμερικανικό muscle car είναι υπερ-σπάνιο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό διότι πουλήθηκαν μόλις 12 μονάδες, από τις οποίες μόνο τρεις ενσωματώνουν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, μόνο μία είναι «ντυμένη» με το απαστράπτον χρώμα Winchester gray, ενώ τυχαίνει να είναι εξοπλισμένη με ταχύμετρο που αναγράφει την ταχύτητα σε χιλιόμετρα και όχι σε μίλια.

Η Plymouth που βλέπετε στις φωτογραφίες εξήχθη στη Γαλλία για λογαριασμό ενός θιασώτη της μάρκας, ενώ έχει διανύσει από το 1971 συνολικά γύρω στα 99.000 km.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας Hemi V8 που παράγει 426 PS, με την κίνηση να φτάνει στους τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου των τεσσάρων σχέσεων, πλαισιωμένο από πίσω άξονα Dana 60 με διαφορικό Sure Grip.

Όπως προαναφέραμε, η συγκεκριμένη Plymouth Hemi Cuda Convertible είναι ντυμένη στο –μη δημοφιλές για την τότε εποχή- Winchester gray, με την οροφή, τα Hemi billboard γραφικά στο πλάι και την εισαγωγή αέρα στο καπό να φέρουν μαύρη απόχρωση. Ακόμη συναντάμε τροχούς Rallye, ενώ τα ελαστικά είναι Goodyear Polyglas GT.

Advertisement

Ο επιλογέας ταχυτήτων είναι της αμερικανικής Hurst, και συνδυάζεται με έναν ξύλινο λεβιέ, ενώ έχουν προστεθεί ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά καθίσματα, αλλά και πλευρικός καθρέπτης στην πλευρά του συνοδηγού – διατίθετο προαιρετικά.

Σημειώνεται πως το 1993 η συγκεκριμένη κάμπριο Hemi Cuda αγοράστηκε από έναν Αμερικανό ιδιώτη, ο οποίος την ενέταξε στη συλλογή του, όπου και παρέμεινε για σχεδόν μια 20ετία.

Advertisement

Το σπάνιο muscle car θα δημοπρατηθεί στις 21 Μαΐου, με το event να διεξάγεται στην αίθουσα εκδηλώσεων Indiana State Fairgrounds, στην Indianapolis των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Women’s World Car of the Year: Διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008
Το 2022 το νέο μοντέλο της Jeep
Alfa Romeo: Οι γυναίκες που αγωνίστηκαν με τα αυτοκίνητά της