Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mονομαχία στην «Άγρια Δύση» με ξεκάθαρο νικητή! (+video)

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mονομαχία στην «Άγρια Δύση» με ξεκάθαρο νικητή! (+video)

ΝΕΑ

Mονομαχία στην «Άγρια Δύση» με ξεκάθαρο νικητή! (+video)

ΝΕΑ

Dodge Viper RT/10 vs Vector W8, σε μια drag race βγαλμένη από τις αρχές της δεκαετίας ’90.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα δύο εμβληματικά αμερικάνικα μοντέλα «αιχμαλωτίζουν» τη φαντασία, ενθουσιάζουν τους παραδοσιακούς λάτρεις της αυτοκίνησης, αλλά μόνο ένα από αυτά είχε ικανό αριθμό πωλήσεων, για να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο επιχειρηματικό project.

Ομοίως, ένας ήταν και ο κυρίαρχος σε μια -εκ των προτέρων αμφίρροπη- drag race, που διοργάνωσε το CarWow, σε συνεργασία με το Μουσείο Petersen. Η μονομαχία είχε τρία στάδια και το Dodge Viper RT/10 δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του, απέναντι στο Vector W8.

Το συγκεκριμένο Viper RT/10 είναι ένα μοντέλο πιλοτικής παραγωγής, με σειριακό αριθμό 00005 από το 1991, που ανήκει στο Μουσείο Petersen. Αρχικά είχε 400 hp και 630 Nm ροπής. Η μετάδοση στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Είναι ενδιαφέρον ότι κοστίζει περίπου το ίδιο σήμερα, όπως όταν ήταν καινούργιο, περίπου 50.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Το Vector W8 είναι συγκριτικά σε… διαφορετικό γαλαξία, λόγω και του εντυπωσιακού σφηνοειδούς σχήματος. Το πιο φυσιολογικό πράγμα σε αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ο διπλός υπερτροφοδοτούμενος V8 6,0 λίτρων κάτω από το καπό, με 625 ίππους και 880 Nm ροπής. Η κίνηση στους πίσω τροχούς μεταφέρεται μέσω ενός -εξαιρετικά αμφιλεγόμενου- αυτόματου κιβωτίου τριών ταχυτήτων από ένα RV! Εκεί φαίνεται ότι εντοπίζεται και η ειδοποιός διαφορά, που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Dodge.

To σαφώς πιο συλλεκτικό Vector, κόστιζε περίπου 300.000 δολάρια, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Σήμερα η τιμή του είναι επταψήφια! Αλλά αυτό απασχολεί τους συλλέκτες και τους… λογιστές τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων
«Τελευταία αναγγελία» για τα Dodge Challenger R/T και Charger
Dodge Challenger τώρα και… ανοιχτό