Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aκούστε τον κολασμένο ήχο της Koenigsegg Gemera των 1.724 ίππων (+video)

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aκούστε τον κολασμένο ήχο της Koenigsegg Gemera των 1.724 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Aκούστε τον κολασμένο ήχο της Koenigsegg Gemera των 1.724 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Ένα ακόμα αυτοκίνητο του Koenigsegg, η εκπληκτική Gemera παίρνει σάρκα και οστά. Και μας δίνει μία πρώτη γεύση από το πως θα είναι ένα τετραθέσιο hypercar με 1.724 ίππους και εκπληκτικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αν και υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ως μοντέλο υπό εξέλιξη, το Mega-GT του Koenigsegg, η Gemera μόλις πρόσφατα κατάφερε να φθάσει σε ένα στάδιο ολοκλήρωσης όπου επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της εταιρίας να την δείξει στο ευρύ κοινό.

Σε ένα video που φτιάχτηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, η πρώτη Gemera κάνει τα πρώτα της βήματα, και παίρνει για πρώτη φορά μπροστά, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι το πρώτο και το κυρίως όχημα δοκιμών γι’ αυτό έχει στο εσωτερικό του πολλά όργανα μετρήσεων. Και όπως λέει το αφεντικό της εταιρίας, το γεγονός ότι είναι τετραθέσιο επιτρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό του μέχρι και τρεις από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με τις δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η συγκεκριμένη Gemera βρίσκεται σε ένα σχετικά πρώιμο στάδιο δοκιμών, με τον κινητήρα να μην ξεπερνά τις 4.500 στροφές για λόγους ασφαλείας.

Ο κινητήρας αυτός είναι ένας 2λιτρος, με δύο τούρμπο, τρικύλινρος ο οποίος παράγει 608 ίππους και 600 Νm ροπής. Συνδυάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με την συνολική συνδυαστική ισχύ να φθάνει στους 1.724 ίππους.

Advertisement

Προς το παρόν οι δοκιμές αφορούν θέματα όπως ο ήχος της εξάτμισης, η απόκριση του κινητήρα και το πως όλα τα συστήματα κίνησης συνεργάζονται μεταξύ τους. Και παρά το ότι είναι στα αρχικά στάδια της εξέλιξης, ο Koenigsegg δηλώνει ότι η Gemera είναι εκπληκτική στην οδήγηση.

Advertisement

Ο ίδιος λέει ότι πρόκειται για ένα πραγματικό τέρας, όμως χάρη στην τετρακίνηση και το torque vectoring και στους τέσσερις τροχούς, είναι ένα τέρας το οποίο μπορεί να οδηγηθεί με αρκετή ευκολία.

Ας πάρουμε λοιπόν μια πρώτη γεύσης από το νέο αυτοκίνητο του Koenigsegg το οποίο σιγά-σιγά θα μας αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο καθώς θα προχωρά στην ολοκλήρωσή του. Ο ίδιος έχει ως στόχο να κατασκευάσει 300 μονάδες από αυτό το τετραθέσιο Mega GT αν και δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι σκέφτεται για τον Elon Musk ο Christian von Koenigsegg; (+video)
Με 680 ίππους από 85 κιλά ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg
Νέο μοντέλο ετοιμάζει η Koenigsegg