Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αμερικάνικα muscle cars που πολλοί δεν τα ξέρουν

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμερικάνικα muscle cars που πολλοί δεν τα ξέρουν

ΝΕΑ

Αμερικάνικα muscle cars που πολλοί δεν τα ξέρουν

ΝΕΑ

Στις ΗΠΑ υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα τα οποία είναι τόσο υπερβολικά στην εμφάνιση, που μοιάζουν σαν να έχουν σχεδιαστεί από μικρά παιδιά- και ας έχουν εξωφρενικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα αυτοκίνητα που έχουν σαφή προσανατολισμό στις επιδόσεις και την ευχαρίστηση του οδηγού τους.

Τα muscle cars είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων που έχουν γίνει διάσημα όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για το αμίμητο στυλ τους. Από αυτή την κατηγορία, ξεχωρίζει το Equus Bass 770, ένα super μυώδες μοντέλο που κατασκευάζεται στο χέρι στο Detroit και θυμίζει εμβληματικά μοντέλα όπως το Mustang Fastback του 1967.

Advertisement
Advertisement

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή είναι αλουμίνιο και ανθρακόνημα, ενώ ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 με κυβισμό 6,2 λίτρα βρίσκεται κάτω από το καπό. Για να σταματάει το συγκεκριμένο μοντέλο, η Brembo έχει βάλει τα φρένα από κεραμικά υλικά, κάτι που θα είναι απαραίτητο μια και το Equus επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,4 δευτερόλεπτα. Αυτός ο συνδυασμός εμφάνισης- επιδόσεων ωστόσο, δεν είναι φθηνός και κοστολογείται 212.000 ευρώ.

Χειροποίητο επίσης είναι και το Lucra LC470, από το San Marcos της California. Μια ομοιότητα με Jaguar XKSS και E-Type μπορεί να τη δει ο καθένας αλλά κάτω από το εμπρός καπό, βρίσκουμε ένα χαρακτηριστικό για αμερικάνικη κατασκευή V8. Έρχεται από ένα Chevrolet LS7 με χωρητικότητα 7,0 λίτρων και απόδοση 512 ίππων, που εκτοξεύουν τις επιδόσεις του μοντέλου χάρη και στα 900 κιλά του αμαξώματος.

Advertisement

Τελείως διαφορετική είναι η προσέγγιση του Rally Fighter, που είναι ένα όχημα εκτός δρόμου, το οποίο κατασκευάστηκε από το 2010 έως το 2016. Η έγκριση τύπου για το αυτοκίνητο αυτό, όσο και να φαίνεται περίεργο, αφορά όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και η παραγωγή του γίνεται από την Local Motors στο Phoenix της Arizona. Φυσικά και εδώ έχουμε ένα V8 μοτέρ με χωρητικότητα 6,2 λίτρων.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Rally Fighter έχει ήδη εμφανιστεί τόσο στη σειρά ταινιών Transformers, όσο και στη σειρά Fast and Furious. Το Rossion Q1 που θυμίζει το Noble M400, είναι έτσι γιατί οι Dean Rosen και Ian Grunes της 1G Racing στη Florida, είχαν πάρει τα δικαιώματα από τη Noble. Το μοντέλο αυτό κοστολογείται από 62.000 ευρώ περίπου στη βασική του έκδοση, ενώ με τη χρήση ενός κινητήρα τριών λίτρων twin-turbo V6 από τη Ford το κόστος φτάνει τα 90.000 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακόμη και τα muscle cars γίνονται ηλεκτρικά
Ούτε 3 ίπποι για τα κλεμμένα muscle cars της Dodge!
Κι όμως: Όπως το βλέπετε αυτό το Charger πουλήθηκε πολλά!