Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Αυτό είναι το όπλο της Hyundai για το 2024! (+video)

Ελλάδα 6:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Αυτό είναι το όπλο της Hyundai για το 2024! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Αυτό είναι το όπλο της Hyundai για το 2024! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Hyundai παρουσίασε το ανανεωμένο i20N με το οποίο σκοπεύει να κατακτήσει την κορυφή του WRC το 2024!

Advertisement
Advertisement

Η κορεατική εταιρία ξεκινάει τη νέα χρονιά φιλόδοξα με τον επικεφαλής της, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ να δίνει τον τόνο εδώ και μερικές εβδομάδες.

Δύο είναι οι μεγάλες αλλαγές για την Hyundai φέτος. Η πρώτη ακούει στο όνομα Οτ Τάνακ. Ο Εσθονός επιστρέφει στην Hyundai και είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για το δεύτερό του παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η δεύτερη είναι, φυσικά, το αναβαθμισμένο i20N Rally 1. Η Hyundai επικεντρώθηκε στην μείωση του βάρους αλλά και στην βελτίωση της αξιοπιστίας σε σχέση με το περσινό αγωνιστικό της.

Advertisement
Advertisement

«Φέτος στοχεύουμε στην διεκδίκηση περισσότερων νικών» δήλωσε ο Αμπιτεμπούλ. «Σε αυτό θα μας βοηθήσουν η ανανεωμένη μας οδηγική σύνθεση αλλά και το βελτιωμένο i20N» συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι με δεδομένη τη φύση της φετινής σεζόν (σ.σ. ο Ροβάνπερα δεν θα αγωνιστεί πλήρως) μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα οδηγών. Με τον Οτ και τον Τιερί έχουμε δύο οδηγούς εξίσου ικανούς για κάτι τέτοιο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Hyundai.

Advertisement

Ο χρωματισμός του φετινού i20N θα είναι πιο κοντά στα παραδοσιακά χρώματα της κορεατικής εταιρίας. Η Hyundai ήταν η τελευταία από τις τρεις εργοστασιακές ομάδες του πρωταθλήματος που αποκάλυψε το αγωνιστικό της. Είχαν προηγηθεί εκείνες των Toyota και M-Sport Ford.

Advertisement

Το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 25 Ιανουαρίου με το Ράλλυ του Μόντε Κάρλο. Οι Τάνακ, Νεβίλ και Μίκελσεν ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις δοκιμές προετοιμασίας στους ασφάλτινους δρόμους του πριγκιπάτου κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αμπιτεμπούλ: Θέλουμε η Hyundai να γίνει η Red Bull του WRC
WRC: Ανασκόπηση της σεζόν του 2023 (+video)
WRC: Η Lancia επιστρέφει!