Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αμπιτεμπούλ: Θέλουμε η Hyundai να γίνει η Red Bull του WRC

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμπιτεμπούλ: Θέλουμε η Hyundai να γίνει η Red Bull του WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Αμπιτεμπούλ: Θέλουμε η Hyundai να γίνει η Red Bull του WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport μίλησε στο WRC.com και αποκάλυψε τις φιλοδοξίες του για το μέλλον της ομάδας στο πρωτάθλημα Ράλλυ.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος δεν φοβήθηκε να θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Σύμφωνα με τον Αμπιτεμπούλ η Hyundai θέλει να γίνει η Red Bull των Ράλλυ. Ήτοι να κυριαρχήσει πλήρως επί συναπτά έτη στο πρωτάθλημα.

Μπορεί η Toyota να ήταν ξεκάθαρα καλύτερη όλων για μία ακόμη χρονιά. Ωστόσο ο Αμπιτεμπούλ πιστεύει ότι η Hyundai είναι σε άνοδο. Και ότι η επιστροφή Τάνακ από το 2024 θα δώσει στην ομάδα νέα ώθηση. «Σκέφτομαι την Red Bull και πιστεύω ειλικρινά πώς εάν ο Οτ οδηγούσε στην F1 θα αγωνιζόταν για εκείνην» δήλωσε ο Γάλλος.

Advertisement
Advertisement

«Σε όλα τα χρόνια μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έβρισκα έμπνευση στις πορείες μεγάλων και επιτυχημένων οργανισμών. Ομάδων οι οποίες φέρνουν αποτελέσματα αναπτύσσοντας πρώτα την κατάλληλη στρατηγική» συμπλήρωσε ο Αμπιτεμπούλ.

Ξεκάθαρο νούμερο 1;

«Αυτή εξακολουθεί να είναι η έμπνευσή μου και σήμερα και θέλω να την μεταφέρω στην Hyundai. Θέλω να γίνουμε η Red Bull του WRC και ο Οτ να γίνει ο Μαξ Φερστάπεν μας» υπογράμμισε.

Advertisement

Μπορεί η Hyundai να είχε κατακτήσει τα πρωταθλήματα κατασκευαστών του 2019 και 2020. Ωστόσο κανείς οδηγός της δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει το στέμμα του πρωταθλητή. Εάν πάρουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του Αμπιτεμπούλ τότε είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Hyundai να ποντάρει όλα της τα… λεφτά στον Εσθονό για το 2024.

Advertisement

Φυσικά για λογαριασμό της Hyundai θα οδηγεί και ο Τιερί Νεβίλ του χρόνου. Ένας οδηγός ταχύτατος αλλά που διαπράττει αρκετά λάθη στη διάρκεια μιας σεζόν. Αναμφίβολα ο Τάνακ είναι ο πιο ολοκληρωμένος εκ των δύο οδηγών και επιπλέον ο μόνος που έχει πάρει παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του. Δεν είναι, όμως, τόσο σίγουρο ότι ο Νεβίλ θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα τον ρόλο του νούμερο 2 για το πρωτάθλημα του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Προβάδισμα Νεβίλ
WRC: Πρόγραμμα με Ακρόπολις σταθερά τον Σεπτέμβριο
Ροβάνπερα: Ποιος θα τον σταματήσει; (+video)