Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Neuville μπροστά εντός έδρας

Ελλάδα 19:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Neuville μπροστά εντός έδρας

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Ο Neuville μπροστά εντός έδρας

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville πήρε από νωρίς την πρωτοπορία στο Ράλλυ της πατρίδας του και δεν την έχασε μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας. Ο Βέλγος της Hyundai εκμεταλλευόμενος και την έξοδο του Rovanpera κέρδισε πέντε από τις οκτώ ειδικές σήμερα. Όμως, οι Tanak και Evans καραδοκούν.

Advertisement
Advertisement

Μία πιθανή νίκη του Neuville εντός έδρας θα ήταν εξαιρετικά σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Με τον Rovanpera να βρίσκεται 94 βαθμούς μπροστά από τον Tanak και 95 από τον Neuville στη βαθμολογία, οι νίκες δεν αρκούν στους οδηγούς της Hyundai για να ξαναμπούν στο παιχνίδι του τίτλου.

Στο Βέλγιο, ο Kalle με το λάθος του, τους έκανε ένα πολύτιμο δώρο. Τα δύο i20 των Neuville και Tanak βρίσκονται στο 1-2 της γενικής κατάταξης με τον Evans πάνω από 10 δευτερόλεπτα πίσω τους. Εάν κάποιος από τους δύο teammates της Hyundai καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα τότε θα έχει κάνει ένα πρώτο -μικρό- βήμα για να προβληματίσει τον Rovanpera μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Για την ώρα εκείνος που προηγείται είναι ο Neuville. “Η απόδοσή μας ανέβηκε πολύ στο απογευματινό σκέλος” δήλωσε ο Βέλγος. “Οι μετεωρολόγοι της ομάδας έκαναν εξαιρετική δουλειά και είχαμε πάντα τις σωστές επιλογές σε κάθε ειδική” συμπλήρωσε.

Με το Ράλλυ να διεξάγεται μέχρι στιγμής σε μικτές συνθήκες, η πρόκληση για οδηγούς και ομάδες ήταν μεγάλη. Ο Tanak μπορεί να βρίσκεται δεύτερος. Απέχει, όμως, μόλις 2,5 δευτερόλεπτα από τον Neuville. “Η ημέρα πήγε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε” δήλωσε ο Εσθονός.

Ο Evans βρίσκεται 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville στην τρίτη θέση. Θα ηγηθεί της προσπάθειας της Toyota να ανακόψει βαθμούς από τα Hyundai. Το Ράλλυ Βελγίου συνεχίζεται αύριο με 8 ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη στο τέλος της πρώτης ημέρας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Προτεραιότητα στην ασφάλεια
WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Έξω ο Rovanpera! (+video)