Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak παίρνει τη νίκη!

Ελλάδα 5:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak παίρνει τη νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak παίρνει τη νίκη!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη μέσα στο σπίτι του Kalle Rovanpera! Ο Εσθονός της Hyundai διατήρησε τον εξαιρετικό ρυθμό που είχε επιδείξει από την Παρασκευή και στις τέσσερις τελευταίες ειδικές του αγώνα. Έτσι, πήρε την τρίτη του νίκη σε Φιλανδικό έδαφος με τον Rovanpera να τερματίζει δεύτερος.

Advertisement
Advertisement

Ο Kalle Rovanpera είχε πάρει μία μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι του Ott Tanak πριν τρεις εβδομάδες. Καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ, όμως, μετέβη στην Φιλανδία για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς ήταν η σειρά του Εσθονού να πληρώσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος με το ίδιο νόμισμα.

Ο πρωταθλητής του 2019 οδήγησε άψογα από την αρχή της διοργάνωσης. Πέρασε μπροστά νωρίς την Παρασκευή και δεν έχασε σε κανένα σημείο την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μέχρι και το τέλος. Και αυτό παρά το ότι ο Kalle Rovanpera κέρδισε συνολικά περισσότερες ειδικές διαδρομές από ότι εκείνος.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο χρόνος που είχε χάσει ο Kalle κατά την δεύτερη ημέρα του Ράλλυ αποδείχτηκε καθοριστικός. Έτσι, παρά την αντεπίθεση διαρκείας του Φιλανδού της Toyota κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του αγώνα ο Tanak δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ.

Τρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi παρά το ότι στην προτελευταία ειδική του αγώνα τούμπαρε με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο. Τερμάτισε, μάλιστα, τον αγώνα χωρίς το παρμπρίζ του Yaris! Ωστόσο, είχε ήδη φτιάξει αρκετή διαφορά από τον τέταρτο Evans η οποία του διασφάλισε στο τέλος την τρίτη θέση.

Advertisement

Ο Rovanpera κέρδισε την Power Stage στο τέλος του αγώνα παίρνοντας και τους bonus βαθμούς της. Ο Φιλανδός προηγείται στη βαθμολογία για 94 βαθμούς του Tanak ο οποίος ανέβηκε στην δεύτερη θέση.


Η τελική κατάταξη του Ράλλυ Φιλανδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλλυ Φινλανδίας: Εντυπωσιακό ατύχημα για τον O.Solberg (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά
WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak μπροστά αλλά ο Rovanpera πλησιάζει

Advertisement