Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Rovanpera κάνει την έκπληξη

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Rovanpera κάνει την έκπληξη

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Rovanpera κάνει την έκπληξη

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera κατάφερε να περάσει στην πρωτοπορία του Ράλι Εσθονίας την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή. Η ξαφνική νεροποντή κατά την διάρκεια της τελευταίας ειδικής έσπειρε… τον πανικό στα πληρώματα με πολλές ανακατατάξεις. Evans και Tanak πίσω από τον Φιλανδό.

Advertisement
Advertisement

Ο ομόσταβλος του Rovanpera, Elfyn Evans πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στην πρωτοπορία του Ράλι. Όμως, η βροχή στην τελευταία ειδική της ημέρας Vastsemöisa 2, άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Ο Evans έφτασε εκεί έχοντας μία σεβαστή πρωτοπορία 10,9 δευτερολέπτων. Ο Βρετανός, μάλιστα, είχε κερδίσει τις πρώτες πέντε ειδικές της ημέρας οδηγώντας ταχύτατα αλλά και αλάνθαστα. Η αντεπίθεση του Rovanpera ξεκίνησε το απόγευμα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας πήρε την έκτη και την έβδομη ειδική της ημέρας, ψαλιδίζοντας την διαφορά από τον teammate του.

Advertisement
Advertisement

Εν τω μεταξύ είχαν αρχίσει και οι ξαφνικές νεροποντές στην περιοχή της Tartu. Κατά την τελευταία ειδική, η βροχή ήταν ιδιαίτερα έντονη. Ξεκίνησε, όμως, μόνο αφού ο Rovanpera είχε προλάβει να ολοκληρώσει την δική του προσπάθεια.

Όλοι όσοι ξεκίνησαν πίσω του είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ διαφορετικές συνθήκες. Έτσι, ο Kalle κατάφερε να τελειώσει την ημέρα στην πρωτοπορία, 11,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Evans. Ακόμη 32,6 δευτερόλεπτα απέχει ο Tanak στην τρίτη θέση.

Ο τοπικός ήρωας εξακολούθησε να αντιμετωπίζει διάφορα μικρά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ποινή 10 δευτερολέπτων λόγω μη ενεργοποίησης του ηλεκτροκινητήρα σε ζώνη EV. Επιπλέον έχασε μία διασταύρωση στην 7η ενώ είχε και μία μικρή έξοδο στην τελευταία.

Advertisement

Εξόδους λόγω της βροχής είχαν και οι Loubet, Greensmith και Lappi, με τον δεύτερο να έχει και κλατάρισμα νωρίτερα στην ημέρα. Κλατάρισμα είχε και ο Solberg ο οποίος βρίσκεται μόλις στην 27η θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement

Το Ράλι Εσθονίας συνεχίζεται αύριο με 9 ακόμη ειδικές διαδρομές.


Η γενική κατάταξη στο τέλος της δεύτερης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Σαφάρι: Πρώτος ο Rovanpera στον θρίαμβο της Toyota!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Η Hyundai Ελλάς στηρίζει δύο ελληνικά πληρώματα
WRC 2022 Ράλι Εσθονίας: Ο Breen μπροστά