Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Έξω ο Rovanpera! (+video)

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Έξω ο Rovanpera! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Βελγίου: Έξω ο Rovanpera! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Άσχημη εξέλιξη στο Ράλλυ Βελγίου για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Kalle Rovanpera. Ο Φιλανδός είχε έξοδο ενώ βρισκόταν στην δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα. Το Yaris έκανε τρεις περιστροφές στον αέρα πριν προσγειωθεί στους τροχούς του. Τόσο ο Kalle όσο και ο συνοδηγός του βγήκαν σώοι από το αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη ημέρα του αγώνα είχε αρχίσει εξαιρετικά για τον οδηγό της Toyota. Ο Rovanpera είχε κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή, όντας κατά 2,5 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Elfyn Evans. Όμως, ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την δεύτερη ειδική υπήρξε μία καθυστέρηση η οποία τον ανάγκασε να περιμένει.

Οι λόγοι της καθυστέρησης των διοργανωτών να δώσουν το πράσινο φως στον Kalle για την δεύτερη ειδική δεν έχουν διευκρινιστεί. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Φιλανδό να έχει έντονη στιχομυθία με τους υπεύθυνους του Ράλλυ. Πολύ πιθανό, αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη να έπαιξε ρόλο στο ατύχημα που επακολούθησε.

Advertisement
Advertisement

Ο Rovanpera είχε ήδη συμπληρώσει τα 9,2 από τα 19,6 χιλιόμετρα της δεύτερης ειδικής. Τότε, στην έξοδο μίας ανοιχτής αριστερής στροφής, ο Kalle το παράκανε με το Yaris να υποστρέφει με αρκετά μεγάλη ταχύτητα. Το αγωνιστικό βγήκε εκτός δρόμου και έπειτα από τρεις πλήρεις περιστροφές προσγειώθηκε στους τροχούς του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Rovanpera μπορεί να επανέλθει αύριο στον αγώνα έχοντας πάρει, όμως, μεγάλη χρονική ποινή. Η εξέλιξη αυτή βγάζει τον Φιλανδό, κατά πάσα πιθανότητα, εκτός της διεκδίκησης βαθμών στον αγώνα. Αυτήν την στιγμή, η πρωτοπορία έχει περάσει στον ομόσταβλο του Kalle, Elfyn Evans. Οι Tanak και Neuville συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλλυ Φινλανδίας: Εντυπωσιακό ατύχημα για τον O.Solberg (+video)
WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Ο Tanak περνάει μπροστά
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Προτεραιότητα στην ασφάλεια