Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Πρεμιέρα με Neuville

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Πρεμιέρα με Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλλυ Φιλανδίας: Πρεμιέρα με Neuville

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Thierry Neuville σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική που άνοιξε την αυλαία του Ράλλυ Φιλανδίας. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai ήταν ταχύτερος κατά 1,2 δευτερόλεπτα του teammate του, Ott Tanak. Οι Katsuta, Rovanpera και Huttunen συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους εντυπωσιακότερους αγώνες του πρωταθλήματος ξεκίνησε σήμερα στην Jyvaskyla της δυτικής Φιλανδίας. Στην 3,5 χιλιομέτρων πρώτη υπερειδική της Harju τα Hyundai των Neuville και Tanak έκαναν το 1-2 μπροστά από τα Toyota των Katsuta και Rovanpera.

Φυσικά ο αγώνας των “χιλίων λιμνών” έχει τρεις μέρες ακόμη μπροστά του και αυτή δεν ήταν παρά η πρώτη ειδική. Όμως, ακόμη κι έτσι το αποτέλεσμα γέμισε με αισιοδοξία το στρατόπεδο της Hyundai για την συνέχεια. Ο πρώτος Neuville δήλωσε: “Πάντα μου άρεσαν οι υπερειδικές και το διασκέδασα ιδιαίτερα σήμερα. Ωστόσο, η αυριανή ημέρα είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση“.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, ο δεύτερος Tanak δήλωσε ότι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου του ήταν αρκετά δύσκολη στο ξεκίνημα. “Παλεύαμε σκληρά με το αυτοκίνητο σε όλη τη διάρκεια”, σημείωσε ο Εσθονός. Όπως αναμενόταν, ο αγώνας της Φιλανδίας είναι γεμάτος από ντόπιους “σπεσιαλίστες” οδηγούς.

Αναμφίβολα, όμως, ο Kalle Rovanpera αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Ο Φιλανδός θα προσπαθήσει να κατακτήσει την 6η φετινή του νίκη στο Ράλι της πατρίδας του. Έτσι σε μεγάλο βαθμό θα “σκοτώσει” και το πρωτάθλημα οδηγών. Θα μπορέσει κάποιος από τους ανταγωνιστές του να τον κερδίσει;


Η γενική κατάταξη μετά την πρώτη ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Ο Breen μπροστά
WRC 2022 Ράλλυ Εσθονίας: Ο Rovanpera αυξάνει το προβάδισμά του
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: To look του Hyundai i20 N Rally2