Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Loeb και Ogier επιστρέφουν στην Πορτογαλία!

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Loeb και Ogier επιστρέφουν στην Πορτογαλία!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Loeb και Ogier επιστρέφουν στην Πορτογαλία!

ΑΓΩΝΕΣ

Το Rally Πορτογαλίας θα είναι επετειακό. Στις χωμάτινες διαδρομές του θα εορταστούν τα 50 χρόνια ύπαρξης του WRC. Και όπως είναι φυσικό, οι δύο μεγαλύτεροι ρέκορντμαν του σπορ δεν θα μπορούσαν να λείψουν από κάτι τέτοιο. Sebastien Loeb και Sebastien Ogier θα αγωνιστούν στην Πορτογαλία στις 20-22 Μαΐου!

Advertisement
Advertisement

Η M-Sport κατάφερε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Loeb παρά το “γεμάτο” αγωνιστικό πρόγραμμα του τελευταίου. Ο εννιά φορές πρωταθλητής θα οδηγήσει ξανά το Ford Puma Rally 1 και θα έχει για συνοδηγό του όπως και στο Μόντε Κάρλο την Isabelle Galmische.

“Η νίκη στο Μόντε Κάρλο έπειτα από τόσον καιρό ήταν κάτι το απίστευτο” δήλωσε ο Loeb. “Από την πρώτη στιγμή που οδήγησα το Puma είχα ένα πολύ καλό προαίσθημα. Η ομάδα δούλεψε εξαιρετικά για να πάρουμε την 80η μας νίκη” συμπλήρωσε. Στην απόφαση του να αγωνιστεί έπαιξε ρόλο και η φύση του Rally Πορτογαλίας. “Σίγουρα, ήταν μια κενή ημερομηνία στο πρόγραμμά μου. Αλλά πρόκειται και για χωμάτινο αγώνα και λατρεύω να οδηγώ στο χώμα” ήταν τα λόγια του Sebastien.

Advertisement
Advertisement

Όμως, όλα δείχνουν πώς και ο Sebastien Ogier θα αγωνιστεί στην Πορτογαλία με την Toyota. Η επανένωση του Ogier με το Toyota Yaris Rally 1 θεωρούταν λίγο πολύ δεδομένη ήδη από τις αρχές Απριλίου. Μάλιστα, ο Ogier με tweet του είχε προ(σ)καλέσει τον, φίλο του, Loeb να αγωνιστεί καθώς αρχικά δεν ήταν σίγουρη η συμμετοχή του τελευταίου. “Έλα Seb, μην ντρέπεσαι, ανακοίνωσε την συμμετοχή σου στην Πορτογαλία για να διασκεδάσουμε” έγραφε η ανάρτηση.

Οι δύο Γάλλοι μας έχουν ήδη χαρίσει μία συγκλονιστική μονομαχία στο φετινό Μόντε Κάρλο. Εκεί, ο Loeb είχε επικρατήσει τελικά, με τον Ogier να έρχεται δεύτερος. Η δεύτερη συνάντησή τους αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον παρά το ότι και οι δύο δεν συμμετέχουν πλήρως στο φετινό πρωτάθλημα.

Advertisement

Τόσο ο Loeb όσο και ο Ogier έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν σε επιλεγμένο αριθμό Rally για το 2023. Αυτό, δεν σημαίνει ασφαλώς ότι δεν συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ίσα ίσα το πρόγραμμά τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιβαρυμένο! Ο Loeb εκτός από την συμμετοχή του στο φετινό Dakar, έχει ή πρόκειται να αγωνιστεί στην σειρά Extreme E, στο πρωτάθλημα FIA-Rally Raid αλλά και στο DTM! Ο δε Ogier συμμετέχει στο WEC και θα αγωνιστεί φέτος στο Le Mans!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Sebastian Loeb: Με Ferrari στο DTM!
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ
Kalle Rovanpera: Ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής;