Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Kalle Rovanpera: Ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής;

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kalle Rovanpera: Ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής;

ΑΓΩΝΕΣ

Kalle Rovanpera: Ένας μελλοντικός παγκόσμιος πρωταθλητής;

ΑΓΩΝΕΣ

Το ράλι Σουηδίας ολοκληρώθηκε και ανέδειξε νικητή τον Kalle Rovanpera, ο οποίος πλέον φιγουράρει μόνος πρώτος στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στην καριέρα του νεαρού Φιλανδού ο οποίος κατακτώντας τις ειδικές διαδρομές του Αρκτικού κύκλου επανέλαβε το κατόρθωμα του πατέρα του Harri από το 2001.

«Θα έλεγα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκα στο όριο αλλά εξεπλάγην από το πόσο καλό ρυθμό είχαμε σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Δεν αισθάνθηκα σε καμία περίπτωση ότι χρειαζόταν να κάνω κάτι τρελό» δήλωσε ο Kalle μετά την ολοκλήρωση του Σουηδικού αγώνα. Ο Rovanperra είναι αναμφίβολα ένας από τους θεαματικότερους οδηγούς των τελευταίων ετών, ενώ κατέχει και το ρεκόρ του νεαρότερου νικητή στην ιστορία του θεσμού από το 2021, όταν σε ηλικία μόλις 20 ετών κατέκτησε το ράλι Εσθονίας. Εκείνη η νίκη είχε έρθει να επιβεβαιώσει την εντυπωσιακή του παρουσία στις μικρότερες κατηγορίες κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ίσως το 2022 να μην είναι απλώς η χρονιά της καθιέρωσης για τον Kalle. Φαίνεται ότι στο θεαματικό της οδήγησής του έχει, πλέον, προστεθεί και η εμπειρία. Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν εξαιρετικό μέχρι στιγμής για τον Rovanpera και αυτή τη στιγμή επικρατεί στην εσωτερική του μάχη με τον Elfyn Evans.

Ο Βρετανός (δευτεραθλητής τα τελευταία δύο χρόνια) φερόταν ως ο φυσικός διάδοχος του Sebastian Ogier στην ομάδα της Toyota Gazoo Racing, καθώς ο πολυπρωταθλητής θα συμμετάσχει σε περιορισμένο αριθμό αγώνων το 2022.

Το πρωτάθλημα, φυσικά, έχει πολύ δρόμο ακόμη και η Toyota GR δεν αγωνίζεται μόνη της. Αλλά η διαφορά των 42 βαθμών που χωρίζει τους δύο ομόσταβλους δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαταφρόνητη.

Advertisement

Ο Kalle παρά το ότι είναι μόλις 21 ετών έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του πατέρα του. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να κατακτήσει και τον απόλυτο στόχο. Αυτόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Σουηδίας: Ο Rovanpera νικητής
ALMS: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για το… κάλεσμα της φύσης
NASCAR Daytona 500: Τρομακτικό ατύχημα (+video)

Advertisement