Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak θριαμβευτής!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας. Ο Εσθονός της Hyundai κέρδισε ακόμη 2 από τις 4 ειδικές της τελευταίας ημέρας για να σφραγίσει την μεγάλη του εμφάνιση στα χώματα του ιταλικού νησιού. Καλύτερη επίδοση καριέρας για τον δεύτερο Breen, ενώ τρίτος ήταν ο σταθερός Sordo.

Advertisement
Advertisement

Μετά το τέλος της τρίτης ημέρας του Ράλι, ο Tanak ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρώτη θέση. Η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με τον Εσθονό να τερματίζει πάνω από ένα λεπτό μπροστά από τον Craig Breen.

Η 15η νίκη στην καριέρα του πρωταθλητή του 2019 σημαίνει πάρα πολλά για εκείνον καθότι θέτει τέλος σε μία περίοδο “ανομβρίας” που ξεπερνούσε το ένα έτος. “Υπήρχαν αρκετές προκλήσεις στο ξεκίνημα αυτής της υβριδικής γενιάς” δήλωσε ο Tanak. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ιδιαίτερα για τους μηχανικούς. Εφόσον συνεχίζουμε να δουλεύουμε σωστά όλα είναι πιθανά” συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Ενθουσιασμένος ήταν με την δεύτερη θέση του και ο Craig Breen. Ο Ιρλανδός οδηγός της Ford άντεξε στην πίεση του Sordo και τερματίζοντας στο top-3 των τριών από τις τέσσερεις ειδικές της Κυριακής, εξασφάλισε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του.

Ο Dani Sordo τερμάτισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην τρίτη θέση μπροστά από τους Loubet και Rovanpera. Δύσκολος ήταν ο αγώνας για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αλλά με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι αντίπαλοί του θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Advertisement

Τέλος, ο Neuville μετά την χθεσινή του εγκατάλειψη μπόρεσε να περισώσει κάπως την βαθμολογική συγκομιδή του. Ο Βέλγος κέρδισε την τελευταία Wolf Power Stage η οποία δίνει 5 βαθμούς. Επόμενη στάση του πρωταθλήματος είναι στην Κένυα για το θρυλικό Ράλι Σαφάρι μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Loeb: Επόμενη στάση Σαφάρι!
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Lappi μπροστά στο τέλος της δεύτερης ημέρας
WRC 2022 Ράλι Ιταλίας: Ο Tanak στην πρωτοπορία. Lappi και Neuville εκτός!