Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πίστα στην Πάτρα: Ή τώρα ή ποτέ!

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πίστα στην Πάτρα: Ή τώρα ή ποτέ!

ΑΓΩΝΕΣ

Πίστα στην Πάτρα: Ή τώρα ή ποτέ!

ΑΓΩΝΕΣ

Μία πίστα στην οποία θα μπορούν να διεξάγονται δοκιμές και αγώνες διεθνών προδιαγραφών βρίσκεται επιτέλους προς υλοποίηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα στην Χαλανδρίτσα είναι μία υπόθεση που έχει ανοίξει εδώ και περίπου μια δεκαετία. Πρόκειται για το όνειρο χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα ήθελαν να κατασκευαστεί επί ελληνικού εδάφους μια πίστα αγώνων, ώστε να πραγματοποιούνται και στην χώρα μας δοκιμές και αγώνες διεθνών προδιαγραφών (από μικρότερα πρωταθλήματα F2, F3, αγωνιστικά «τουρισμού», καρτ έως superbikes).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αυτές τις μέρες βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις τρία επενδυτικά σχήματα (προς το παρόν μπορούμε να πούμε μόνο πως προέρχονται από Αμερική και Μέση Ανατολή) για την κατασκευή της πίστας σε συνεργασία με την κράτος.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το αυτοκινητοδρόμιο στην Χαλανδρίτσα έχει πάρει τις σχετικές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις και το μόνο που απομένει είναι οι επενδυτές, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Μια πίστα στην Χαλανδρίτσα δεν είναι απαραίτητο να φιλοξενεί Grand Prix της Formula 1. Άλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες πίστες σε πολλές άλλες χώρες που μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στο καλεντάρι του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αλλά σίγουρα δεν αποκλείεται αν κατασκευαστεί εξαρχής με τις ανάλογες προδιαγραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει…

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα πρωταθλήματα με μονοθέσια και αγωνιστικά αυτοκίνητα που μπορούν να προσφέρουν θέαμα αλλά και να αποτελέσουν τουριστικό πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, από τους Δελφούς μέχρι το δάσος της Στροφυλιάς.

Advertisement

Αν τελικά επιλυθεί το ζήτημα της ανεύρεσης του επενδυτικού σχήματος για την πίστα στην Πάτρα, τότε η χώρα μας θα έχει μια ισχυρή παρουσίας στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνυπολογίζοντας τη δυνατή επιστροφή του Ακρόπολις που φέτος θα έχει και σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ.

Advertisement

Το μόνο που λείπει είναι να  δοθούν κίνητρα στην ελληνική επιχειρηματικότητα για τη συναρμολόγηση/παραγωγή αυτοκινήτων. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη ξεκινήσει από ανεξάρτητες προσπάθειες όπως το Super K της Keraboss.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Οδηγούμε το ελληνικό Super K της Keraboss
Αποκάλυψη: Η Formula1 στην Ελλάδα με χρήματα από Κατάρ
Τι γίνεται με τη Next.e.Go στην Ελλάδα; Πού θα κατασκευάσει εργοστάσιο;

Advertisement