Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Εσθονίας: «Σφάζονται» Rovanpera & Breen (vids)

Ελλάδα 5:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Εσθονίας: «Σφάζονται» Rovanpera & Breen (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Εσθονίας: «Σφάζονται» Rovanpera & Breen (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanperä κέρδισε έξι από τις οκτώ ειδικές διαδρομές του σκέλους της Παρασκευής στο Ράλι Εσθονίας, έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, κλείνοντας την ημέρα στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον Craig Breen. Ο Ιρλανδός οδηγός της Hyundai Motorsport μπορεί να πήρε μόνο μία ειδική, ωστόσο έκλεισε το σκέλος υστερώντας μόλις κατά 8.5 δευτερόλεπτα! Κι αυτό διότι ήταν δεύτερος σε έξι ειδικές και σε μία είχε ίδιο χρόνο με τον Rovanpera.

Αμφότεροι κυνηγούν την παρθενική τους νίκη στο WRC, με τον Rovanpera να χρίζεται ως ο νεότερος νικητής στην ιστορία του σπορ αν τα καταφέρει. Όσο για τους συνήθεις πρωταγωνιστές, έχουν τη δική τους μάχη πιο πίσω!

Thierry Neuville και Sebastien Ogier ερίζουν για την τρίτη θέση. Ο οδηγός της Hyundai έχασε χρόνο με κλαταρισμένο πίσω αριστερά ελαστικό ενώ ο οδηγός της Toyota, είχε το μειονέκτημα του να βγαίνει πρώτος στις ειδικές διαδρομές. Άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις, τελικά ο Βέλγος είναι 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο και σχεδόν ένα λεπτό μακριά από την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Οι δυο τους ξέφυγαν από τον Elfyn Evans που πήρε δις λάθος δρόμο με το Toyota Yaris WRC και είναι πέμπτος, δεκαπέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο τοπικός ήρωας Ott Tänak. Κέρδισε την εναρκτήρια ειδική διαδρομή του σκέλους και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της γενικής, όμως μετά είχε αρχικά ένα κλατάρισμα που τον έριξε έβδομο και στη συνέχεια, μία έξοδο που έφερε άλλα δύο κλαταρίσματα, δίχως όμως να έχει διαθέσιμες ρεζέρβες. Έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Advertisement

Ίδια μοίρα είχε και ο Takamoto Katsuta που ενώ ήταν στην τρίτη θέση της γενικής, είχε μία ανώμαλη προσγείωση σε άλμα, που προκάλεσε τραυματισμό στην πλάτη για το συνοδηγό του, Dan Barritt. Τέλος, ο Gus Greensmith προδόθηκε από τον κινητήρα του Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris 1hr 06min 54.4sec
2. C Breen / P Nagle IRL Hyundai i20 +8.5sec
3. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 +53.4sec
4. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +59.4sec
5. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +1min 15.1sec
6. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta +3min 14.9sec

Advertisement

Το Σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο του ράλι και περιλαμβάνει 132.18 αγωνιστικά χιλιόμετρα!

Διαβάστε επίσης:
Αποστολή NewsAuto: Στην Ιταλία για το European Le Mans Series (vids)
Ράλι Ακρόπολις: Στο πρόγραμμα και το 2022
Με το Puma Rally1 θα τρέξει στην υβριδική εποχή του WRC η Ford

Advertisement